Riz Viterspun producira film o Barbiki

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riz Viterspun producira film o Barbiki

LOS ANÐELES - Holivudska glumica Riz Viterspun produciraće film o životnoj priči Rut Hendler, ženi koja je izmislila najpopularniju lutku na svijetu - Barbiku.

Prema pisanju londonskog Gardiana, film će biti zasnovan na knjizi "Barbie and Ruth" Robina Gerbera koja govori o Hendlerinom usponu u svijetu biznisa.

Hendler je došla na ideju da napravi Barbiku gledajući kako se njena ćerka Barbara igra sa lutkama od papira. Smatrala je da će njena lutka omogućiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << djevojčicama da razvijaju maštu, ali i da će popuniti rupu koja je postojala na tržištu.

Barbika je prvu put prikazana 1959. na Sajmu igračaka u Njujorku. Kao i mnogi drugi uspješni proizvodi, i Hendlerina kreacija je na početku primljena sa rezervama od strane velikih kompanija, da bi ubrzo potom izazvala pravu pomamu, najpre na američkom, a odmah potom i na svetskom tržištu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Riz Viterspun producira film o Barbiki

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2015

Holivudska glumica Riz Viterspun produciraće film o životnoj priči Rut Hendler, ženi koja je izmislila najpopularniju lutku na svetu - Barbiku...Prema pisanju londonskog Gardiana, film će biti zasnovan na knjizi "Barbie and Ruth" Robina Gerbera koja govori o Hendlerinom usponu u svetu biznisa...Hendler...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.