Rekordno mali promet na Produktnoj berzi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2012, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordno mali promet na Produktnoj berzi

NOVI SAD -

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu promet u ovoj sedmici bio je "rekordno mali", svega 500 tona ili oko 10,9 miliona dinara, a to je količinski manje nego prethodne nedelje za 22,66 odsto, a vrednosno za 21,01 odsto.

Kako je saopštila novosadska Produktna berza, tri artikla, pšenica, kukuruz i soja, učestvovala su u strukturi ukupnog prometa, a zaključeno je samo sedam berzanskih ugovora.

Kukuruzom se u ovoj sedmici trgovalo po prosečnoj ceni od 19,89 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara za kilogram, a to je za 3,49 odsto više nego pre nedelju dana.

Cena pšenice bila je 23,22 dinara za kilogram, i u odnosu na cenu iz prethodne nedelje je u porastu za 2,38 odsto. To je bila najviša cena ovog proizvoda kada je u pitanju prošlogodišnji rod.

Soja se tokom ove sedmice prodavala po prosečnoj ceni koja je za 1,32 odsto bila veća od cene iz prethodne nedelje, odnosno za 41,58 dinara za kilogram, a to je i cenovni rekord, kada se analizira nominalna cena tog artikla još od maja 2009.godine.

Produktna berza u saopštenju navodi da svetske cene pšenice, kukuruza i soje na najznačajnijim svetskim robnim tržištima variraju po vrednosti i po trendovima i naglašava da je domaće tržište jedno od retkih sa veoma izraženim uzlaznim cenovnim trendom.

Indeks Produktne berze PRODEX danas ima vrednost 217,04 poena, a to je za 4,24 poena više nego poslednjeg dana trgovanja u prethodnoj nedelji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Produktnoj berzi cijene skaču uprkos slabom prometu

Izvor: Capital.ba, 10.Feb.2012

NOVI SAD, Na novosadskoj Produktnoj berzi od ponedjeljka, 6. februara, do danas ostvaren je najmanji ovogodišnji promet od svega 500 tona robe čija je vrijednost bila 10,9 miliona dinara /oko ..

Nastavak na Capital.ba...

Produktna berza: Samo 7 zaključenih berzanskih ugovora

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Feb.2012, 09:41

NOVI SAD - Proteklu sedmicu trgovanje na Produktnoj berzi u Novom Sadu obeležio je rekordno mali obim prometa i cenovni rekordi pšenice, kukuruza i soje prošlogodišnjeg roda

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.