Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2017, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reč stručnjaka: Majke u tridesetim godinama rađaju inteligentniju decu

Nakon višegodišnjih istraživanja dokazano je da i godine u kojima se žena porodi utiču na inteligenciju dece.
Nakon istraživanja u Velikoj Britaniji na uzorku 18.000 dece došlo se do zaključka da su prvorodjena deca koju su majke u tridesetim godinama rodile inteligentnija od dece čije su majke dvadesetih godina.

Za ovu tvrdnju stručnjaci imaju i objašnjenje: Majke u tridesetim godinama su u većini slučajeva obrazovanije, imaju stabilne prihode uz veliku verovatnoću >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da su u stabilnim vezama planirale dete za razliku od mladjih devojaka.

Istraživanje je došlo i do podatka da su deca koju majke rode i četrdesetim godinama sklonija gojaznosti jer se majke ne igraju sa njima.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.