Rakić: Moguće da tajne informacije cure do narko-mafije

Izvor: Blic, 22.Jan.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Moguće da tajne informacije cure do narko-mafije

Od prve policijske akcije “Grom” koja je organizovana početkom decembra, u Beogradu je obavljeno oko 500 zaplena, rekao je Dragan Rakić iz Policijske uprave (PU) Beograd i dodao da postoji mogućnost da tajne informacije procure do narko-dilera. Informacije cure do dilera?

- Policija pokušava da drži u tajnosti informacije koliko god je to moguće, ali postoji mogućnost da te informacije cure i tada je potrebno da se uključi sektor unutrašnje kontrole koji ispituje rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policije - kazao je za Radio-televiziju Srbije Rakić, načelnik Odeljenja za suzbijanje nakrotika PU.

Pročitajte još Vavić pobegao policiji Nikolić: "Grom 2" bez rezultata, informacije očigledno cure iz MUP-a Udar na dilere u Beogradu i Novom Sadu: Hapšenja na 30 lokacija "Grom 1": Uhapšeno 128 narko-dilera, među njima i šefovi narkomafije Pogledajte: Ovako je izgledala akcija "Grom 1" na terenu

On je kazao da je moguće da informacije prucere namerno, “kada neko otkriva podatke kako bi ostvario korist”, ali i slučajno.

- Kada se akcija sprovodi, vi morate da obavestite ljude, recimo dođite u pola pet ujutru, to je dovoljna informacija ako je neko na ulici čuje, sešće neko sa svojim prijateljima pa će reći - objasnio je Rakić i istakao da bi potkupljene policajce trebalo najstrože kazniti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je u pisanoj izjavi kritikovao policiju i pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da borbu protiv narko mafije sprovede bolje i efikasnije, uz visok stepen tajnosti.

Nikolić je ocenio da akcije “Grom” nisu dale očekivane rezultate i da je “očigledno je veliki broj osumnjičeniha obavešten”.

Rakić je rekao da je problem za policiju činjenica da postoji veliki broj “malih narko-dilera” koji kod sebe imaju manje količine droge, jer u slučaju da se ona otkrije, ne mogu da dobiju visoke kazne.

Objasnio je i da većina narko-dilera ima posebne stanove - “štek stanove”, samo za čuvanje droge i oružja. Prema njegovim rečima, u Beogradu je prošle godine izvršeno ukupno 2.800 zaplena.

U poslednjoj akciji “Grom 2”, beogradska kriminalistička policija pretresla je 28 stanova i privela osmoro osumnjičenih kod kojih su pronađeni droga, oružje i falsifikovani dokumenti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokom akcije "Grom" 500 zaplena droge

Izvor: Akter, 22.Jan.2014

Načelnik Odeljenja za suzbijanje narkotika PU Beograd Dragan Rakić izjavio je da je na teritoriji Beograda zaplenjeno kilogram kokaina i dva kilograma heroina

Nastavak na Akter...

Rakić: Moguće je da informacije cure

Izvor: Politika, 22.Jan.2014

BEOGRAD – Od prve policijske akcije „Grom” koja je organizovana početkom decembra, u Beogradu je obavljeno oko 500 zaplena, rekao je Dragan Rakić iz Policijske uprave (PU) Beograd i dodao da postoji mogućnost da tajne informacije procure do narko-dilera...„Policija pokušava da drži u tajnosti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.