Radulović: Izmene Zakona o radu važne i nužne

Izvor: RTS, 26.Nov.2013, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radulović: Izmene Zakona o radu važne i nužne

Jedini način za rešenje nesuglasica oko Zakona o radu je razgovor sa predstavnicima sindikata, rekao ministar Saša Radulović. Radulović je istakao da su izmene Zakona o radu važne i nužne, i da Ministarstvo želi da sindikati učestvuju u izradi da bi se došlo do najboljeg rešenja.

Ministar privrede Srbije Saša Radulović izrazio je nadu da će se sindikati vratiti na pregovore o izradi novog Zakona o radu, jer je kako je istakao, to jedini način da se dođe do najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešenja za sve.

Ministar Saša Radulović izjavio je da ne zna na koga je njegova koleginica iz Vlade Srbije Zorana Mihajlović mislila kada je rekla da u vladi ima onih koji ne zastupaju interese zemlje, ali je dodao da ne veruje da je o njemu reč.

"To morate da pitate Zoranu. Nije mislila na mene", rekao je Radulović novinarima u Beogradu.

"Jedini način za rešenje nesuglasica je da se o njima razgovara", kazao je on novinarima u Beogradu, u pauzi okruglog stola o novom Zakonu o stečaju.

Radulović je istakao da su izmene Zakona o radu važne i nužne, i da Ministarstvo želi da sindikati učestvuju da bi se došlo do najboljeg rešenja.

Dve reprezentativne sindikalne centrale - Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati (UGS) "Nezavisnost", pozvali su prošle nedelje Vladu da obustavi pregovore o izmenama Zakona o radu.

Te dve sindikalne centrale su 21. novembra izašle iz Radne grupe za izradu nacrta izmena Zakona o radu, nezadovoljne načinom na koji je država vodila pregovore, i odnosom socijalnih partera, za šta su optužili predstavnike Ministarstva privrede i ministra Sašu Radulovića.

Sindikati smatraju da su predložene izmene pogubne po zaposlene i mlade, kao i po penzionere i najavili da će svim dozvoljenim sredstvima sprečiti donošenje tih izmena.

Lideri SSSS i "Nezavisnosti" su ranije najavili da u razgovorima o predlogu novih zakona o radu i zakona o stečaju, neće učestvovati kao zvanični pregovarači, već - kao građani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulović očekuje razgovor sa sindikatima

Izvor: Beta, 26.Nov.2013

BEOGRAD, 26. novembra 2013. (Beta) - Ministar privrede Srbije Saša Radulović izrazio je u utorak nadu da će se sindikati vratiti na pregovore o izradi novog Zakona o radu, jer je kako je istakao, to jedini način da se dodje do najbol.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.