Radonjić objasnio onih 0:19...

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić objasnio onih 0:19...

Trener Crvene zvezde rekao je da takav pad ne sme da se dogodi, ali mu se dopao način na koji je ekipa reagovala u specifičnoj atmosferi.

Foto: MN Press

Čudna utakmica u tužnoj atmosferi.

Ali, na kraju ubedljiva pobeda Crvene zvezde u možda i takmičarski najvažnijem meču do sada, protiv Neptunasa (79:62).

Posle utakmice, koju je u "Areni" pratilo nešto više od 12.000 gledalaca, trener crveno-belih Dejan Radonjić bio je zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz više razloga. Ali, jedan detalj nije mu promakao.

Uostalom, i novinare je zanimalo šta se dogodilo u četiri minuta igre u drugoj četvrtini, kada je Neptunas napravio seriju 0:19 i zaostatak od 15 poena pretvorio u vođstvo na poluvremenu. Radonjić, koji priznaje da mu je ekipa umorna, nije želeo to da pripiše samo - umoru.

"Nije samo to, stekli smo rano veliku prednost i došli do ogromne količine samopouzdanja, a samopouzdanje ima i svoju drugu, lošu stranu...", rekao je Radonjić i dodao:

"Neptunas je tim koji ima kvalitet da pravi velike serije, uradio je to i protiv Olimpijakosa, tako da smo morali da se potrudimo da stvorimo reakciju kod igrača i dovedemo se u normalu, vratimo osnovnim principima koje gajimo. Jedna greška vodila je u drugu, oni su uzeli neke dobre šuteve, skočilo je njima samopouzdanje iz kog su dolazili do ničijih lopti i slali ih pravo u koš".

Nadovezao se...

"Igrali smo jako dobro u svim ostalim periodima utakmice, ali je nedopustivo primiti 19 poena na takav način i pokušaćemo da nam se to nikada više ne dogodi. U svemu tome, bilo je i pozitivnih stvari, jer smo dokazali da ta serija nije nešto pred čim smo se predali, već da je to samo probudilo inat i nateralo nas da pokažemo pravi karakter. Dobro je da, i kad igraš slabo, kad te ne ide, u ambijentu koji nije bio uobičajen, pronađeš način da stigneš do krajnjeg cilja. Ništa nas nije pokolebalo večeras".

Uskoro opširnije...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.