Radikalsko ujedinjenje tri pruta - i narodnjački oprez?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalsko ujedinjenje "tri pruta" - i narodnjački oprez?

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Andrija Mladenović izjavio je danas da toj stranci nije upućen zvaničan poziv iz Srpske radikalne stranke (SRS) o formiranju koalicije za sledeće izbore. Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski rekla je da će se o tome odlučivati tek po raspisivanju izbora.

"Postoji načelan dogovor da pred zasedanje parlamenta predstavnici opozicije razgovaraju o delovanju tih stranaka u parlamentu", rekao je Mladenović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komentarišući najavu zamenika predsednika SRS da će ponuditi liderima DSS i NS da na sledećim izborima budu na zajedničkoj listi.

Mladenović: Saradnja opozicije potrebna

Portparol DSS je rekao da je, što se "tiče parlamentarnog delovanja, potrebna saradnja sa drugim opozicionim strankama", i da će razgovori biti obavljeni narednih dana.

"Pokušavamo da u okviru te saradnje dođemo do rezultata da se što pre ogoli kako je napravljena ovakva koalicija Čanka, Tadića, Dačića, Krkobabića... i koliko štete nanosi građanima Srbije", kazao je Mladenović.

Koalicija tek posle raspisivanja izbora

Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski izjavila je danas, povodom poziva radikala na formiranje predizborne koalicije, da će se o tome odlučivati tek nakon raspisivanja izbora.

Dubravka Filipovski je za agenciju Beta kazala da je cilj opozicije da što pre dođe do novih izbora u Srbiji i da će Glavni odbor NS tada odlučiti da li stranka izaći na izbore u koaliciji ili samostalno. "Glavni odbor će o tome doneti odluku tek kada izbori budu raspisani", rekla je ona komentarišući najavu zamenika predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislava Nikolića da će NS i Demokratskoj stranci Srbije ponuditi da na sledeće izbore izađu u koaliciji.

O Dinkićevom "skandaloznom ponašanju"

Filipovski je ocenila da je "neprimereno" što su iz kabineta potpredsednika Vlade Srbije Mlađana Dinkića kritikovali stavove ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Konuzina o gasnom sporazumu. "Politika" je juče prenela da je Konuzin zatražio od srpskog parlamenta da gasni sporazum sa Rusijom bude prva tačka dnevnog reda zasedanja na šta je iz Dinkićevog kabineta poručeno da strani ambasadori ne određuju dnevni red sednice. "Nedopustivo je i skandalozno da Mlađan Dinkić, pored konstantne opstrukcije oko izgradnje gasovoda zbog koje Srbija smanjuje svoj rejting i godišnje gubi 300 miliona evra, sada proziva i ambasadora Rusije u Srbiji i urušava prijateljske odnose Srbije i Rusije", rekla je Dubravka Filipovski.

Prema njenim rečima, predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Mirko Cvetković "treba hitno da reaguju i da se ograde od uvredljivih izjava Dinkića", kao i da javnost saopšte šta se krije iza Dinkićevih "provera ugovora koji su već dogovoreni i zbog kojih je Srbija izgubila dragoceno vreme".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladenović: Poziv iz SRS nije stigao

Izvor: Blic, 31.Avg.2008

Portparol Demokratske stranke Srbije Andrija Mladenović izjavio je u nedelju da toj stranci nije upućen zvaničan poziv iz Srpske radikalne stranke (SRS) o formiranju koalicije za sledeće izbore....."Postoji načelan dogovor da pred zasedanje parlamenta predstavnici opozicije razgovaraju o delovanju...

Nastavak na Blic...

Filipovski: O koalicijama tek po raspisivanju izbora

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2008

Potpredsednica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski izjavila je danas, povodom poziva radikala na formiranje predizborne koalicije, da će se o tome odlučivati tek nakon raspisivanja izbora. Dubravka Filipovski je za agenciju Beta kazala da je cilj op ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.