RHMZ: Do petka 40 stepeni Celzijusa, očekuju nas tropske noći

Izvor: RTS, 09.Avg.2017, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ: Do petka 40 stepeni Celzijusa, očekuju nas tropske noći

U Srbiji će do petka biti vrlo toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni Celzijusa, upozoravaju iz RHMZ-a.
Crveni meteoalarm je na snazi u većem delu Srbije, a u Beogradu, Bačkoj, Banatu i u Istočnoj Srbiji je narandžasti, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Na području Beograda do petka maksimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << temperatura biće oko 39 stepeni, a minimalna oko 25. 
U petak će biti sunčano i veoma toplo uz slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni vetar, a maksimalna temperatura u većini mesta biće od 37 do 40 stepeni.
Krajem dana i tokom noći ponegde u zapadnim i severnim predelima očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. 
U subotu stiže osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom posle podne i uveče. 

Lokalno se očekuje veća količina padavina. 
U nedelju će biti promenljivo i osetno svežije, mestimično s kišom ili pljuskovima. Zatim se prognozira uglavnom suvo vreme sa temperaturom u granicama proseka za ovo doba godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OPET CRVENI METEOALARM U SRBIJI: Temperature do 40 stepeni!

Izvor: Press, 09.Avg.2017

Do petka se očekuju i tropske noći sa temperaturom iznad 20 stepeni Celzijusovih. . Foto: Pixabay. U Srbiji će do petka biti vrlo toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.