Punite bateriju telefona pogrešno!

Izvor: Mondo, 17.Jul.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Punite bateriju telefona pogrešno!

Evo kako bi trebalo puniti bateriju telefona.

Svi znamo da baterije na telefonima koje koristimo jedva potraju jedan dan. Međutim, tome smo i mi doprineli zato što ih sve vreme punimo pogrešno.

Mnogi korisnici smatraju da će često punjenje baterije u kratkim intervalima bateriji naneti štetu, i da je zato bolje puniti ih kada su gotovo prazne.

E, pa, to je potpuno pogrešno.

Sajt pod imenom Battery University kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Cadex koja proizvodi baterije, objasnio je koliko su litijum-jonske baterije u pametnim telefonima osetljive na „stres“. Kao i kod ljudi, količina stresa može da ošteti bateriju.

Ako želite da bateriji u vašem telefonu produžite životni vek, treba da promenite način na koji je punite.

-Kada se baterija napuni, skinite telefon sa punjača. Ako ostavite napunjenu bateriju preko noći da se i dalje puni, može se oštetiti. Sajt je do detalja objasnio, ali da vas ne bismo preterano opterećivali, jednostavo, kada je napunjena, skinite uređaj sa punjača.

-Nemojte puniti bateriju do 100 posto. Litijum-jonske baterije ne moraju da budu u potpunosti napunjene, niti je to poželjno. U stvari, bolje je ne puniti ih do kraja.

-Punite telefon kad god možete. Baterije na našim telefonima će biti u mnogo boljem stanju ukoliko se više puta u toku dana pune.

-Potrudite se da telefon bude hladan. Baterije su osetljive na toplotu. Ukoliko primetite da se telefon greje preterano u toku punjenja, uklonite futrolu ukoliko je koristite. Ako ste na suncu, zaštitite telefon. Ovo će produžiti životni vek baterije, piše Business Insider.

Pratite nas i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve vreme pogrešno punite bateriju telefona

Izvor: B92, 18.Jul.2016, 09:22

Svi ćemo se složiti da su mobilnim telefonima pod hitno potrebne moćnije baterije, budući da većina uređaja uz intenzivno korištenje ne može da prevali ni 24 sata bez punjenja.

Nastavak na B92...

Sve vreme pogrešno punite bateriju telefona

Izvor: Telegraf.rs, 18.Jul.2016

Nepravilno punjenje baterije mobilnog telefona u velikoj meri utiče na njeno trajanje, pa tako se dešava da upravo zbog neadekvatnog punjenja baterije, ona se brže troši...Prema podacima kompanije Cadex, koja se bavi proizvodnjom baterija, litijum jonske baterije su vrlo osetljive na “stres”...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.