Psihopate idealne vođe u slučaju katastrofe?

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psihopate idealne vođe u slučaju katastrofe?

Nedavno objavljeni dokumenti otkrili su planove britanske Vlade da u slučaju nuklearnog napada, preživele stave pod upravu psihopata.

Nacionalni arhivi Velike Britanije otkrili su "Exercise Regenerate" iz 1982, plan koji je imao za cilj da sačuva red u slučaju najgorih mogućih scenarija koji su mogli da pogode to društvo.

Džejn Hog, naučnica koja je radila na ovoj operaciji, smatrala je da logika, inteligencija i sposobnost da se nose sa kriznim situacijama i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << padom morala, psihopate čini idealnim liderima u haosu, koji bi nastao posle nuklearnog napada.

"U naučnim krugovima je opšte prihvaćeno da oko jednog procenta stanovništva čine psihopate. Oni ne pokazuju nikakve psihološke tegobe u društvima koja su pretrpela velike gubitke. Dobro se nose s krizom, ne saosećaju s drugima, nemaju moralni kompas i obično su veoma inteligentni", napisala je ona. "Pre napada, jedino rešenje za ove ljude je da budu udaljeni iz društva. Posle napada, u trenucima kada su potrebne trenutne akcije, formalne vlasti mogle bi da ih regrutuju, jer bi bili veoma vredni saradnici."

Ipak, beleške o ovom planu otkrivaju da kolege naučnice Hog nisu delili njeno mišljenje.

Inače, bilo je planirano da u slučaju nuklearnog rata, Kraljevska jahta što je pre moguće odveze kraljicu, princa Filipa i sekretara. Organizovane su čak i vežbe koje je trebalo da pripreme stanovništvo za takva scenarija.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ŠOKANTAN PLAN Britanci nameravali da psihopate zavode red nakon nuklearne katastrofe

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 13:05

U javnost su nedavno procurili tajni dokumenti iz osamdesetih godina prošlog veka, a u kojima se nalaze planovi britanske vlade za slučaj nuklearnog napada. Atmosfera Hladnog rata je podstakla eksperte za bezbednost da razrade sve moguće scenarije, prenosi britanski „Telegraf“...Plan koji je izazvao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.