Protest u Skoplju: Odbacite Tiransku platformu

Izvor: B92, 28.Mar.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Skoplju: "Odbacite Tiransku platformu"

Učesnici protesta građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju su se u Skoplju okupili ispred sedišta stranke SDSM.

Oni su pristalicama ove partije poručili da odbace Tiransku platformu i da ne glasaju za predsednika skupštine koji se ne bi odrekao ove platforme.

"Danas smo tu da im još jednom poručimo da građani svakog dana izlaze masovno na ulice u više od 40 mesta da bi odbranili unitarnost Makedonije koja je ugrožena. Nećemo dozvoliti da Tiranska platforma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude oficijelni program vlade", rekao je jedan od inicijatora protesta Bogdan Ilijevski, prenela je MIA.

Učesnici protesta su kao i obično krenuli od zgrade Vlade, prošli pored narodne kancelarije predsednika Makedonije i Sobranja i na kraju završili skup ispred SDSM-a.

Organizatori su najavili masovan protest u četvrtak ispred Sobranja kada će poslanicima biti poručeno da ne smeju da izaberu predsednika koji neće odbaciti Tiransku platformu, javila je MIA.

Protesti su održani i u drugim gradovima, uključujući Ohrid, Negotin, Kumanovo, Krivu Palanku, Đevđeliju...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Skoplju: "Odbacite Tiransku platformu"

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2017

Učesnici protesta građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju su se u Skoplju okupili ispred sedišta stranke SDSM...\Oni su pristalicama ove partije poručili da odbace Tiransku platformu i da ne glasaju za predsednika skupštine koji se ne bi odrekao ove platforme..."Danas smo tu da im još jednom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.