Protest u Beogradu počeo incidentom

Izvor: RTS, 19.Apr.2017, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Beogradu počeo incidentom

Demonstranti su se po sedamnaesti put okupili ispred Skupštine Srbije na "Protestu protiv diktature", a prvi put je zabeležen incident, do koga je došlo prilikom odlaska lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja iz parlamenta.
Vozač džipa u kome se nalazio Šešelj pokušao je da prođe kroz grupu ljudi koji su stajali na ulici ispred Skupštine, zbog čega je došlo do koškanja pripadnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obezbeđenja lidera radikala i okupljenih građana.

Policija nije intervenisala, ali nije ni došlo do većih sukoba i automobil se ubrzo udaljio, javio je Fonet.
Kako javlja agencija Tanjug, manja grupa učesnika protesta blokirala je izlazak sa parkinga ispred parlamenta i nije dozvoljavala poslanicima da vozilima "izađu" na Bulevar.
Automobilom je prošao samo lider SRS-a, čiji je saradnik izašao iz vozila i "raskrčio" put, te se lider radikala u automobilu odvezao sa skupštinskog parkinga.
Ostali nisu ni pokušavali da krenu automobilima na učesnike protesta već su okretali vozila i išli kroz Kosovsku ulicu, navodi Tanjug.
Agencija Beta javlja da je, prema rečima nekoliko učesnika protesta, automobil s predsednikom SRS-a i njegovim obezbeđenjem "pokušao da pregazi" demonstrante, uz psovke. 
Nakon okupljanja kod Skupštine, demonstranti su krenuli u protestnu šetnju ka Terazijama do Doma omladine, zatim kroz Svetogorsku ulicu, do Radio-televizije Srbije i nazad do Skupštine. Agencija Fonet je javila da je u šetnju pošlo nekoliko stotina učesnika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beograd: 17. 'Protest protiv diktature', demonstranti poručili 'Sutra u 18'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2017

Nekoliko stotina demonstranata bilo je u dvočasovnoj protestnoj šetnji na 17. "Protestu protiv diktature" u Beogradu. Okupljanje je završeno ispred Skupštine Srbije, odakle je prethodno i krenula šetnja centralnim gradskim ulicama, sa porukom "Sutra u 18". Uprkos kiši i hladnom vremenu demonstranti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.