Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2010, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest rukovodstava raspuštenih opština sa Kosova

BEOGRAD -

Predstavnici sedam rasformiranih opština na Kosovu počeli su u podne protest ispred zgrade Vlade Srbije zbog neslaganja sa odlukom o rasformiranju rukovodećih organa opština.

Na početku protesta odbornici skupština Klina i Dečani održali su kratku javnu sednicu.

Najavljeno je da će delegaciju primiti generalna sekretarka vlade Tamara Stojčević.

Vlada Srbije raspustila je prošlog četvrtka skupštine opština Podujevo, Đakovica, Suva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Reka, Dečani, Prizren, Uroševac i Klina.

Bivši predsednik Skupštine opštine Klina Sveto Dabižljević rekao je novinarima ispred zgrade vlade da su rukovodstva opština raspuštena u suprotnosti sa Ustavom Srbije i Zakonom o lokalnim izborima.

"Radi se o samovolji ministra (za Kosovo i Metohiji) Gorana Bogdanović koji gasi i poslednje što je srpsko na Kosovu i Metohiji i krši volju građana iskazanu na izborima 2008. godine", rekao je Dabižljević.

Optužio je Bogdanovića da je u poslednje dve godine učinio sve da tamo gde DS nije na vlasti "omalovaži rad" lokalnih samouprava i "uguši" njihov rad.

Dabižljević je rekao da Bogdanović "dobija naredbe iz Brisela" i da mu je "najverovatnije Euleks naredio da mora da počne gašenje srpskih institucija na Kosovu".

Prema njegovim rečima, demonstranti, kojih ima nekoliko desetina, ne očekuju mnogo od vlade koja je usvojila tu odluku, ali će tražiti objašnjenje po kom su zakonu raspuštene opštine i podneti ustavnu žalbu Ustavnom sudu Srbije.

Vlada je nakon raspuštanja skupština opština najavila da će za tih sedam opština biti imenovani koordinatori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen protest zbog raspuštanja opština

Izvor: S media, 24.Jun.2010

Predstavnici sedam opština na Kosovu, čija je rukovodstva Vlada Srbije rasformirala, žaliće se Ustavnom sudu Srbije, najavio je danas bivši predsednik Opštine Klina Sveto Dabižljević. ..Vlada Srbije raspustila je prošlog četvrtka skupštine opština Podujevo, Djakovica, Suva Reka, Dečani,...

Nastavak na S media...

Čelnici rasformiranih opština na Kosovu najavili žalbu Ustavnom sudu

Izvor: Blic, 24.Jun.2010

Predstavnici sedam opština na Kosovu, čija je rukovodstva Vlada Srbije rasformirala, žaliće se Ustavnom sudu Srbije, najavio je danas bivši predsednik Opštine Klina Sveto Dabižljević...Vlada Srbije raspustila je prošlog četvrtka skupštine opštine Podujevo, Đakovica, Suva Reka, Dečani, Prizren,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.