Protest Žena u crnom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2009, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Žena u crnom"

BEOGRAD - Nevladina organizacija "Žene u crnom" održala je danas jednočasovni protest ispred platoa Predsedništva Srbije pod sloganom "11. jul - Dan sećanja na genocid u Srebrenici - Proglasite", kome su prisustvovale i predstavnice te organizacije iz Crne Gore i BiH, kao i gošće iz Izraela i Palestine.

Koordinatorka "Žena u crnom" Staša Zajović je, pošto je pročitan proglas kojim se traži da se 11. jul proglasi danom sećanja na genocid >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srebrenici, rekla novinarima da od predsednika Srbije Borisa Tadića očekuje da "odlučnije krene u obračunavanje sa nekažnjivošću nasilja".

"Predsednika Tadića takođe podržavamo u onome što je govorio o potrebi zabrane neonacističkih i klerofašističkn organizacija", rekla je Zajovićeva.

Ona je dodala da "Žene u crnom", sa drugim nevladinim organizacijama civilnog društva, već 18 godina rade na "planetarnoj izgradnji mira".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest za sećanje na genocid u Srebrenici

Izvor: Mondo, 11.Okt.2009

Predstavnici više nevladinih organizacija protestovali su ispred Predsedništva Srbije, zahtevajući da se 11. juli proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici.

Nastavak na Mondo...

Beograd: Protest za proglašenje Dana sećanja na genocid

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Okt.2009

Predstavnici više nevladinih organizacija protestovali su u nedelju ispred zgrade predsednika Srbije, zahtevajući da se 11. juli proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici. Kampanji koja se od februara prošle godine održava svakog 11. u mesecu, prisustvovale su i predstavnice civilnog sektora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.