Protest LGBT ispred vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest LGBT ispred vlade

BEOGRAD -

Stotinak građana, obezbeđeno jakim policijskim snagama, okupilo se danas oko podneva ispred Vlade Srbije u znak protesta zbog napada na devojku koja je nosila majicu sa LGBT oznakom.

Demonstranti, koje je na protest pozvala Gej-strejt alijansa, mirno protestuju ispred ulaza u Vladu, nose nekoliko zastava duginih boja, kao i parole na kojima piše "Nasilje na ulicama - vaša odgovornost" i "Svi smo mi A.Ž".

Devojku A.Ž. je prošle subote nožem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povredio maloletnik u centru Beograda, jer je nosila majicu sa LGBT obeležjem.

Demonstrante obezbeđuju jake policijske snage, koje su sasvim okružile njihovu grupu i osim novinarima ne dopuštaju prilaz. Saobraćaj u prometnim ulicama kod Vlade Srbije nije obustavljen.

Lazar Stojanović iz Gej-strejt alijanse rekao je novinarima da očekuje da demonstrante u vladi primi premijer Mirko Cvetković, a u suprotnom će svoje zahteve predati pisarnici.

Prema njegovim rečima, oni će predložiti donošenje nacionalne strategije kojom bi bila zaštićena prava LGBT osoba.

Vlasti su zabranile ovogodišnju Paradu ponosa, koja je bila zakazana za 2. oktobar, kao i nekoliko desničarskih skupova, koji su u znak protesta zbog održavanja Parade bili zakazani u isto vreme.

Ministar policije Ivica Dačić posetio je ranije danas povređenu devojku A.Ž. u Urgentnom centru. On je tada izjavio da država neće tolerisati nasilje i napade po bilo kom osnovu.

Za današnji protest pred vladom Srbije Dačić je rekao da je "opravdan" jer predstavlja generalno protivljenje nasilju i tolerisanju nasilja koje postoji u društvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest LGBT ispred zgrade Vlade

Izvor: Beta, 19.Okt.2011

BEOGRAD, 19. oktobra 2011. (Beta) - Stotinak gradjana, obezbedjeno jakim policijskim snagama, okupilo se u sredu oko podneva ispred Vlade Srbije u znak protesta zbog napada na devojku koja je nosila majicu sa LGBT oznakom...Demonstranti, koje je na protest pozvala Gej-strejt alijansa, mirno protestuju...

Nastavak na Beta...

PROTEST LGBT POPULACIJE OBEZBEĐUJE POLICIJA

Izvor: Kurir, 19.Okt.2011

BEOGRAD - Stotinak građana, obezbeđeno jakim policijskim snagama, okupilo se oko podneva ispred Vlade Srbije u znak protesta zbog napada na devojku koja je nosila majicu sa LGBT oznakom...Demonstranti, koje je na protest pozvala Gej-strejt alijansa, mirno protestuju ispred ulaza u vladu, nose nekoliko...

Nastavak na Kurir...

Protest Gej strejt alijanse ispred Vlade Srbije zbog pretučene djevojke

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2011

BEOGRAD- Ispred Vlade Srbije oko 12 časova okupilo se oko stotinak pripadnika Gej strej alijanse i drugih nevladinih organizacija koje su došle da ih podrže.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Protest pripadnika Gej-strejt alijanse

Izvor: Večernje novosti, 19.Okt.2011

Ispred zgrade vlade u Nemanjinoj protest zbog oslobađanja napadača koji je ranio devojku zbog majice sa LGBT oznakom. Privedena trojica mladića. Jake policijske snage obezbeđivale demonstrante

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.