Pronađena ukradena Rembrantova slika

Izvor: RTS, 11.Mar.2013, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena ukradena Rembrantova slika

Policija pronašla Rembrantovu sliku "Portret Rembrantovog oca" iz 1630. godine, neprocenjive vrednosti, saznaje RTS. Uhapšene četiri osobe, potvrdio direktor policije Milorad Veljović. Slika je ukradena u januaru 2006. iz Gradskog muzeja u Novom Sadu.

U akciji Uprave kriminalističke policije i novosadske kriminalističke policije pronađena je Rembrantova slika "Portret Rembrantovog oca" iz 1630. godine, neprocenjive vrednosti, saznaje RTS. Slika je pronađena na području >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sremske Mitrovice.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da su uhapšene četiri osobe i da su privedene u novosadsku policiju.

Slika je 8. januara 2006. godine ukradena iz Gradskog muzeja u Novom Sadu, kada su dve maskirane i naoružane osobe vezale čuvara i osim ove, ukrali još tri slike - Rubensovog "Seneku", "Noćni pejzaž sa ribarom" Pjetra Frančeska Mola i sliku "Glava Hrista" nepoznatog nemačko-holandskog autora iz 16. veka.

Dimenzije pronađene slike su 28 puta 22,5 centimetara.

Autentičnost slike potvrdili su eksperti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađena ukradena Rembrantova slika

Izvor: B92, 11.Mar.2013

Novi Sad -- Uprava kriminalističke policije pronašla je ukradenu Rembrantovu sliku "Portret oca" iz 1630. na području Sremske Mitrovice, potvrđeno je za B92 u policiji...U akciji su privedene četiri osobe u novosadsku policiju, rečeno je za B92, a autentičnost pronađene slike potvrdili su eksperti...Kako...

Nastavak na B92...

Ukradena Rembrantova slika nađena u Sremskoj Mitrovici!

Izvor: Kurir, 11.Mar.2013

Četvorica muškaraca su uhapšena, a dvojica od njih su 2006. opljačkala Muzej grada Novog Sada i odnela četiri vredne slike..NOVI SAD - Uspešna akcija...Skupocena slika slavnog holandskog umetnika Rembranta „Portret oca“, ukradena pre sedam godina u Novom Sadu, pronađena je u ponedeljak veče...

Nastavak na Kurir...

Pronadjena ukradena Rembrantova slika

Izvor: Beta, 11.Mar.2013

BEOGRAD, 11. marta 2013. (Beta) - Policija je na području Sremske Mitrovice pronašla ukradenu Rembrantovu sliku "Portret Rembrantovog oca" i uhapsila četiri osobe, izjavio je u ponedeljak uveče direktor polic.

Nastavak na Beta...

Nađena ukradena Rembrantova slika u okolini Sremske Mitrovice

Izvor: NaDlanu.com, 11.Mar.2013

Uprava kriminalističke policije pronašla je ukradenu Rembrantovu sliku "Portret Rembrantovog oca" iz 1630. negde oko Sremske Mitrovice, javio je RTS. ..Akcijom Uprave Kriminalističke policije i novosadske kriminalističke policije pronađena je Rembrantova slika , neprocenjive vrednosti.U toku je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.