Problemi sa snijegom u Prijepolju i Novoj Varoši

Izvor: SandzakPress.net, 07.Apr.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi sa snijegom u Prijepolju i Novoj Varoši

Prijepolje – Snijeg koji neprestano pada stvorio je probleme žiteljima prijepoljskih sela Kamena Gora i Babine ali i stanovnicima Nove Varoši. Predsjednik Mesne zajednice Kamena Gora Živko Kijanović kaže za Tanjug da je u tom mjestu od juče napadalo 30 centimetara novog snijega, a visina nameta u pojedinim zaseocima je čak do jednog metra. “Do centra sela putevi su prohodni, međutim, teškoće postoje u zaseocima u kojima su pojedina domaćinstva odsječena zbog visine sniježnog pokrivača”, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << naveo je Kijanović, i dodao da će nadležni danas preduzeti mjere raščišćavanja lokalnih puteva. Snijeg je stvorio probleme i žiteljima sela Babine, koje broji oko 400 domaćinstava, navodi mještanin Radoje Tomašević. “U našem selu snijeg je visine oko 30 centimetara, a na pojedinim lokacijama nameti su do pola metra”, precizirao je Tomašević, dodajući da još uvek niko nije čistio lokalne saobraćajnice. Za sada, kako kažu u općini Prijepolje snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno. I u Novoj Varoši pada snijeg zbog koga teško funkcioniše saobraćaj, najviše u brdsko planinskim predelima. Direktor Direkcije za izgradnju Miroljub Šaponjić je precizirao da u gradu ima 15, a u pojedinim mjestima koja su na većoj nadmorskoj visini i do 30 centimetara sniježnog pokrivača. “Glavne saobraćajnice su prohodne, postoje problemi u brdsko planinskim selima, ali i tamo ljudi prolaze traktorima i terenskim vozilima”, naveo je Šaponjić. Direktor je dodao da će biti preduzete mjere čišćenja ukoliko bude obilnijih padavina i napomenuo da to iziskuje ogromne troškove. (RTS, Tanjug)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Snijeg u aprilu donio brojne probleme u Sandžaku

Izvor: SandzakPress.net, 07.Apr.2015

Sandžak – Proljeće je ove godine počelo sunčanim i vedrim danima, međutim zadnjih 48 sati u Sandžaku, posebno opštinama Sjenica, Prijepolje, ali i u zapadnom dijelu Sandžaka u opštini Rožaje neprestano pada snijeg. U Prijepolju se strahovalo da će doći do izliva rijeka Lim i Mileševka,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.