Primoravali decu na prosjačenje

Izvor: RTS, 14.Sep.2010, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primoravali decu na prosjačenje

Policija Sremske Mitrovice uhapsila dve osobe iz Pećinaca zbog osnovane sumnje da su pretnjama, batinama i gladovanjem primoravale decu na prosjačenje, krađu i radnu eksploataciju.

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovine ljudima na štetu dece od četiri i 12 godina, policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode Izeta S. (31) i Milicu N. (26) iz Pećinaca, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Izet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << S. i Milica N. su pretnjama, batinama i gladovanjem primoravali dvanaestogodišnjaka na prosjačenje, krađu i radnu eksploataciju, neprimerenu njegovom uzrastu i držali ga protiv njegove volje u svojoj kući, gde ga je pre pola godine ostavila majka.

Zloupotrebom odnosa roditeljstva, zavisnosti i teških prilika, osumnjičeni su primoravali dva deteta na prosjačenje po gradovima Srema, zadržavajući stečenu korist za sebe.

Izet S. i Milica N. su uz krivičnu prijavu privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Protiv roditelja dvanaestogodišnjeg dečaka, Olgice K (42) i Stevana J. (44) biće podneta krivična prijava za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Odlukom Centra za socijalni rad u Pećincima, deca su privremeno smeštena u hraniteljske porodice, novodi se u policijskom saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Primoravali decu na prosjačenje

Izvor: Blic, 14.Sep.2010

Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo trgovine ljudima na štetu dece od četiri i 12 godina, policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode i odredili zadržavanje Izetu S.(31) i Milici N. (26) iz Pećinaca, saopštila je danas Policijska uprava Sremska...

Nastavak na Blic...

Terali svoju decu da prose

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2010, 07:01

BEOGRAD- Policija Sremske Mitrovice uhapsila je roditelje koji su terali svoje dvoje dece da prose...Prosila su deca od pet i devet godina, a 12-godišnjeg dečaka koga je protiv njegove volje majka ostavila u njihovoj kući, pretnjama, batinama i gladovanjem terali su da krade...Uhapšeni su osumnjičeni...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.