Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2016, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo maestro Esad Arnautalić

Vrsni muzičar, kompozitor i dirigent maestro Esad Arnautalić preminuo je sinoć u Sarajevu.

Rođen je 28. februara 1939. u Sarajevu. Arnautalić je bio tvorac festivala zabavne muzike „Vaš šlager sezone“, inicijator formiranja Muzičke produkcije Radio Sarajeva 1962. godine, potpisnik stotina šlagera za odrasle, ali i djecu, te autor velikih muzičkih djela za pozorište, film i televizijske serije („Miris dunja“, „Ovo malo duše“, „Azra“, “Savršeni krug“).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Najpoznatiji je bio po tome što je jedan od osnivača najpopularnije sarajevske i jedne od najpopularnijih jugoslovenskih pop-rok grupa Indexa. Eso Arnautalić je dirigovao i na tri takmičenja za pjesmu Evrovizije. Dobitnik je prestižne nagrade „Davorin“ za životno djelo, piše Faktor.ba.

U septembru ove godine u sarajevskom naselju Dobrinja, na Trgu branilaca Dobrinje postavljena je i klupa koja je posvećena ovom velikom maestru.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo jedan od osnivača grupe Indexi

Izvor: Mondo, 05.Dec.2016

Vrsni muzičar, kompozitor i dirigent maestro Esad Arnautalić preminuo je u Sarajevu u 78. godini...Foto: YouTube..Arnautalić, jedan od osnivača poznate sarajevske i jugoslovenske pop-rok grupe Indeksi, preminuo je nakon duge i teške bolesti...Osnovao je festivale "Vaš šlager sezone", "Mali šlager",...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.