Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo legendarni američki golfer

Legendarni američki golfer Arnold Palmer (87), jedan od originalnih članova Kuće slavnih golfa, preminuo je u nedjelju u bolnici u Pitsburgu od posljedica zatajenja srca, objavili su američki mediji.

Palmera se smatra jednim od najzaslužnijih igrača za promociju golfa u globalno popularan sport, a njegova karizma i pristupačnost donijele su mu mnogobrojne poklonike koji su ga pratili na turnirima, a bili su poznati pod nazivom "Arnie's Army" (Arniejeva vojska).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Arnold Palmer će zauvijek biti šampion u svakom smislu te riječi. Inspirirao je mnogobrojne generacije i usadio im ljubav prema golfu svojim takmičarskim duhom, iskazujući jednako poštovanje prema suparnicima i navijačima, čime je bio pravi promotor sporta tokom cijelog života", objavio je Američki golf savez u saopštenju kojim je odao počast "najvećem ambasadoru golfa".

U karijeri je osvojio sedam trofeja iz serije najvažnijih turnira. Četiri je puta bio pobjednik Mastersa (1958, 1960, 1962 i 1964), dvaput je osvojio Britiš Open (1961 i 1962), a jednom US Open (1960).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Preminuo legendarni golfer Arnold Pamer

Izvor: VOA, 26.Sep.2016

Legendarni američki golfer Arnold Palmer čije su pobede dovele taj sport do novih visina 1950-ih i 1960-ih godina umro je u 88. godini. Palmer je preminuo u nedelju od bolesti srca u bolnici u Pitsburgu u državi Pensilvaniji, u blizini njegovog rodnog mesta Latrob. Tokom duge karijere Palmer...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.