Preminula naslednica kompanije Džonson i Džonson

Izvor: Blic, 04.Apr.2013, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula naslednica kompanije "Džonson i Džonson"

Naslednica kompanije "Džonson i Džonson" Barbara Pjasecka Džonson umrla je u 77. godini, saopštila je danas njena porodica.

Kćerka poljskog seljaka je radila kao kućna pomoćnica u kući Džeja Suarda Džonsona, pre nego što su se venčali.

Posle suprugove smrti 1983. godine, Barbara Džonson je, nakon duge sudske bitke sa njegovo šestoro dece iz dva prethodna braka, nasledila veći deo muževljevog bogatstva.

Porodica je saopštila da je Barbara Pjasecka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Džonson umrla u ponedeljak, "posle duge i teške bolesti", i da će 15. aprila biti sahranjena u Vroclavu, gde je provela

detinjstvo.

Državljanin Monaka, Barbara Pjasecka Džonson je bila jedna od najbogatijih žena na svetu i poznati kolekcionar umetničkih dela.

Barbara Pjasecka je rođena 1937. u delu Poljske koji sada pripada Belorusiji. Njena porodica se posle Drugog svetskog rata preselila u Vroclav, gde je Barbara Pjasecka

diplomirala istoriju umetnosti, a 1968. je stigla u Sjedinjene Američke Države, bez novca i znanja engleskog jezika.

U Nju Džersiju se zaposlila kao kuvarica i kućna pomoćnica u domu Džeja Suarda Džonsona i njegove supruge, sa kojom je bio u braku više od tri decenije.

Tri godine kasnije, Džonson se razveo od svoje druge supruge i majke njegovo dvoje dece i posle osam dana se venčao sa Barbarom Pjaseckom, mlađom od njega 42 godine.

Džonson je veći deo bogatstva prepisao supruzi. Njegova deca su optužila maćehu da je muža primorala da napiše takav testament dok nije bio pri zdravoj svesti.

Barbara Džonsion je tvrdila da je njen pokojni muž bio razočaran zbog neodgovornog trošenja novca i skandaloznog ponašanja dece, kojoj su pripali godinama pre toga utvrđeni značajni novčani fondovi.

Za Barbaru Džonson u Poljskoj niko nije znao sve dok 1990. godine nije ponudila milione dolara za spas od bankrota brodogradilišta u Gdanjsku. Radnici brodogradilišta su joj priredili srdačan doček, ali plan spasavanja nije uspeo.

Kasnije je Barbara Džonson u Gdanjsku osnovala fondaciju za pomoć autističnoj deci, javlja AP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od čistačice do milijarderke: Preminula naslednica kompanije "Džonson i Džonson"

Izvor: Blic, 04.Apr.2013

Naslednica kompanije "Džonson i Džonson" Barbara Pjasecka Džonson umrla je u 77. godini, saopštila je danas njena porodica...Kćerka poljskog seljaka je radila kao kućna pomoćnica u kući Džeja Suarda Džonsona, pre nego što su se venčali...Posle suprugove smrti 1983. godine, Barbara Džonson...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.