Premijera Balade o Pišonji i Žugi večeras u Ateljeu

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Balade o Pišonji i Žugi" večeras u Ateljeu

Predstava "Balada o Pišonji i Žugi", po tekstu Vladimira Đurdjevića u režiji Vladana Đurkovića, biće premijerno izvedena večeras u Ateljeu 212.

To je koprodukcija sa Omladinskim pozorištem Dadov, u kojem će se tokom sezone takođe igrati ova predstava.

Tekst je nastao po motivima pesama "Balada o Pišonji i Žugi" i "Pišonja i Žuga u paklu droge" popularnog sarajevskog benda iz 80-ih godina 20. veka "Zabranjeno pušenje".

Predstava u žanru melodrame >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prikazuje dva mlada prijatelja koji u okruženju rata, raspada zemlje i socijalizma beže u svoj utopijski ambijent, na more. Za njih more, muzika i igra znače jedini vid bekstva od surove svakodnevice koja se postepeno dezintegriše.

Uloge igra mlada glumačka ekipa - Milan Marić, Nikola Jovanović, Tamara Dragićević, Mihailo Laptošević, Ivan Zekić, Milena Živanović, Uroš Jovčić, a od starijih Zoran Cvijanović.

Povezane vesti: Premijera "Plej Popović" 18. januara u Ateljeu 212 I sestre Bekvalac na premijeri u Ateljeu 212 Večeras u Ateljeu premijera predstave "Zbogom SFRJ" "Izgnanici" na sceni JDP-a od 7. aprila Aplauzi Petru Božoviću u Ateljeu 212

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pišonja i Žuga" večeras u Ateljeu

Izvor: B92, 07.Mar.2012

Predstava "Balada o Pišonji i Žugi", po tekstu Vladimira Ðurđevića u režiji Vladana Ðurkovića, biće premijerno izvedena 7. marta u Ateljeu 212...Predstava je koprodukcija sa Omladinskim pozorištem Dadov, u kojem će se tokom sezone takođe igrati ova predstava...Tekst je nastao po motivima...

Nastavak na B92...

Premijera predstave „Balada o Pišonji i Žugi“ večeras u Ateljeu 212

Izvor: Danas, 07.Mar.2012

Predstava „Balada o Pišonji i Žugi“, nastala po motivima pesama „Balada o Pišonji i Žugi“ i „Pišonja i Žuga u paklu droge“ kultnog benda 80-ih Zabranjenog pušenja, biće premijerno izvedena večeras od 20 sati na Velikoj sceni Ateljea 212.

Nastavak na Danas...

PIŠONJA I ŽUGA I NA DASKAMA

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 03:05

Komad o iskrenom prijateljstvu nastao po stihovima jedne od najslušanijih pesama „Zabranjenog pušenja“..Mlade nade oduševile...Predstava „Balada o Pišonji i Žugi", po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Vladana Đurkovića, sinoć je premijerno izvedena u Ateljeu 212. Komad koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.