Premijer nezadovoljan: U nekim ministarstvima samo putuju,a rezultat ne vidim

Izvor: Press, 27.Nov.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer nezadovoljan: U nekim ministarstvima samo putuju,a rezultat ne vidim

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su osim "tvrdih mera" koje su donete na nivou vlade potrebne dodatne uštede u svakom ministarstvu ocenjujuću da su se neka od njih pretvorila u turističke agencije.
"Video sam da su se neka ministarstva pretvorila u Top travel ili neku drugu agenciju, samo putuju svuda po svetu, i ja pojma nemam kakav je rezultat tih putovanja. Uveren sam da će to >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << biti smanjeno u narednom periodu kao što smo to uspeli sa vozilima", rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

Podsetio je da ima nekoliko hiljada vozila, koja više ne koristi državna administracija, a koja će sada biti prodata ili ustupljena onima kojima su potrebnija.

Govoreći o tome koliko je potrebno uštedeti, Vučiće je precizirao da je projekcija ministarstva finansija bila da treba da se uštedi 17 milijardi.

"A onda smo imali takozvani negativni bafer - te dodatne zahteve u visini od 11 do 13 milijardi što je naravno nemoguće, ali polako radimo na tome i radimo na kresanju troškova i uveren sam da ćemo biti uspešni i da ćemo taj posao do 10. ili 11. decembra da završimo", istakao je premijer.

Kod nas postoji mali problem, mimo onih tvrdih mera koje smo doneli na nivou vlade, u svakom ministarstvu je potrebna dodatna ušteda da se napravi, rekao je Vučić i dodao da to obično ne rade ministri već državni sekretari, pomoćnici, i "oni se uvek trude da izvuku što je moguće više za sebe, kako bi oni i njihovi ministri bili uspešni, to vam je tradicija već 30 godina u Srbiji",

"Sad, vi se svaki put borite sa tim da ljudima objasnite, nije cilj da potrošite što više i da se pojavite više puta na televiziji da pokažete kako ste vi uspešan ministar već je cilj da vlada uštedi, e tu vrstu navika i promenu svesti nije lako da ostvarite", ocenio je Vučić istakavši da je veoma ponosan na činjenicu da je dobar deo ministara to razumeo, ali, dodao je, nisu svi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.