Premijer: Evropska budućnost za celu Srbiju

Izvor: Mondo, 15.Okt.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Evropska budućnost za celu Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa ambasadorima zemalja EU u Srbiji da evropska budućnost ne pripada samo Beogradu ili Novom Sadu već i svim drugim delovima Srbije.

Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

On je zahvalio svim abasadorima i posebno šefu misije EU u Srbiji Majklu Devenportu što je organizovao sastanak sa članovima vlade u Nišu.

"Jutros smo imali interesantan sastanak sa predstavnicma Svetske banke. Izneli smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neke nove ideje", rekao je Vučić.

"Mislim da je veoma dobro kada možemo da se sastajemo na različitim mestima, jer evropska budućnost ne pripada samo Beogradu ili Novom Sadu već i svim drugim gradovima, selima i delovima Srbije", rekao je premijer.

On je istakao da je Niš jedan od najznačajnijih i najvećih gradova u Srbiji i ne samo centar pet okruga, nego celog juga i jugoistoka Srbije.

"Daćemo sve što možemo u budućnosti da bi građani ovog dela Srbije bili jednaki sa drugim delovima zemlje", poručio je Vučić.

Sastanak je održan u Oficirskom domu u Nišu i  je trajao nešto više od jednog sata.

Osim Devenporta, na sastanku su bili ambasadori zemalja EU u Srbiji - Italije, Hrvatske, Nemačke, Velike Britanije, Austrije...

Vučić je prethodno održao tročastovni sednicu vlade, kojoj je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elen Goldstin, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Vučić je poručio da je njegova želja da Srbija postane moderna, ekonomski uspešna zemlja zadovoljnih građana.

Vučić je istakao da je vlada do sada postigla dobre rezultate, ali je neophodno stalno raditi na strateškim ciljevima i najboljim načinima kako da se oni ostvare, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Premijer izrazio je zadovoljstvo što je sednica vlade održana u Nišu i zahvalio regionalnoj direktorki za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin, šefu Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toniju Verhejenu, kao i šefu delegacije EU u Srbiji Majklu Devenportu na pomoći koju pružaju Vladi Srbije.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

Regionalna direktorka Svetske banke Elen Goldstin izjavila je da je počastvovana što ima mogućnost da sarađuje sa kabinetom premijera Vučića i da je impresionirana rezultatima koje je Vlada do sada postigla.

Goldstin je istakla da će Svetska banka pružiti svaku pomoć srpskoj Vladi.

Gosti na današnjoj sednici bili su i konsultanti Svetske banke Vilijam Isaks i Rej Šostak koji su preneli svoja iskustva iz oblasti strateškog planiranja i kreiranja efikasnih timova.

Posle sednice vlade premijera i ministre očekuje niz aktivnosti trećeg dana, od ukupno sedam, koliko će zasedati u Nišu.

Popodne će premijer razgovarati i sa građanima Niša.

Za razgovor građana sa premijerom, koji je planiran za popodne, prijavilo se više od 1.200 građana Niša i okoline, a Vučić će se sresti sa više od 20 građana i to uglavnom sa onima koji imaju najteže probleme.

U Nišu će i resorni ministri imati niz aktivnosti, pa će tako ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević posetiti ustanove kulture, a ministar prosvete Mladen Šarčević sastati sa direktorima osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova i obići više obrazovnih ustanova.

Ministar rada Aleksandar Vulin u Trsteniku će posetiti Centar za socijalni rad i Dom kulture.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obići će gradilište u centru Niša i učestvovaće na tribini o rodnoj ravnopravnosti, dok će ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetiti Policijsku upravu u Leskovcu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SB: Impresionirani rezultatima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2016

Vlada Srbije održala je danas u Nišu drugu tematsku sednicu sa predstavnicima Svetske banke koji su naveli da su impresionirani rezultatima vlade...Regionalna direktorka Svetske banke Elen Goldstin izjavila je da je impresionirana rezultatima rada vlade Srbije dodala da će Svetska banka pružiti svaku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.