Predstavnički doma FBiH: Odluka o rebalansu budžeta

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnički doma FBiH: Odluka o rebalansu budžeta

SARAJEVO –Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH počela je danas u Sarajevu, a pred poslanicima je odluka o rebalansu budžeta FBiH.

Da bi rebalansirani budžet Federacije BiH za 2015. godinu, kao i zakon o njegovom izvršenju, stupili na snagu, treba da ih odobri Predstavnički dom Federalnog parlamenta, jer je predloženi novi budžetski iznos 2.348.412.392 KM i juče odobren u Domu naroda ovog parlamenta.

To je jedan od razloga zbog kojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je danas sazvana vanredna sjednica Predstavničkog doma, na kojoj će se po hitnoj proceduri također razmatrati predložene izmjene ili dopuna nekoliko važećih zakona, a tiču se Zakona o Poreznoj upravi FBiH, Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, Zakona o tržištu vrijednosnih papira, Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa.

Dnevnim redom sjednice planirano je da se delegati izjašnjavaju o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o internoj reviziji u javnom sektoru u FBiH i Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u FBiH, kao i o predloženoj odluci, s kojom se treba odobriti kredit za realizaciju projekta „Obnovljiva energija HE Vranduk”.

Naime, Vlada FBiH donijela je Odluku o prihvatanju zaduženja Federacije BiH po Ugovoru o finansiranju između Evropske investicijske banke (EIB) i BiH za realizaciju ovog projekta u iznosu od 37.500.000 eura za JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Primarni cilj ovog projekta je doprinos ukupnom smanjenju emisije CO2 i ostalih zagađujućih materija, poboljšanje ukupnog odnosa energije proizvedene u hidro i termoelektranama Elektroprivrede BiH, te doprinos ekonomskom i gospodarskom razvitku Federacije BiH.

Edin Mušić, predsjedavajući Predstavičkog doma FBiH rekao je danas da će u toku dana biti održana još jedna vanredna sjednica Predstavničkog doma BiH na kojoj će polsanici raspravljati o zahtjevu dokle se došlo sa postupkom za izgradnju termoelektrane od 350 megavata u Banovićima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.