Predstavljanje Er Srbije 25. oktobra

Izvor: RTS, 10.Okt.2013, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljanje "Er Srbije" 25. oktobra

Aviokompanija "Er Srbija" najavila da će se 25. oktobra zvanično predstaviti srpskoj i svetskoj javnosti. Prvi promotivni let od Beograda do Abu Dabija biće dan kasnije.

Zvanično predstavljanje aviokompanije "Er Srbija" srpskoj i svetskoj javnosti biće 25. oktobra.

Kako se navodi u saopštenju, aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad ervejz" obezbedila je odobrenje svih regulatornih vlasti da kupi 49 procenata kompanije "Er Srbija" (sad "Jat ervejz") >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sa Vladom Srbije, koja je većinski vlasnik, zaključila petogodišnji ugovor o upravljanju srpskom aviokompanijom.

Prvi promotivni let aviokompanije "Er Srbija" od Beograda do Abu Dabija biće 26. oktobra, potvrđeno je iz te kompanije.

Na promotivnom letu putnike će usluživati desetoro članova kabinskog osoblja kompanije "Er Srbija" koji su završili petonedeljnu obuku u Akademiji "Etihad ervejza" u Abu Dabiju.

Generalni direktor kompanije "Er Srbija" Dane Kondić rekao je da se postavljaju temelji razvoja nove srpske aviokompanije, koja će pružati usluge vrhunskog kvaliteta, i da će se nastaviti ulaganje u obuku i razvoj zaposlenih.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa "Etihad ervejzom" sporazum o strateškom partnerstvu kojim će kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postati vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg će "Jat ervejz" promeniti ime u "Er Srbija".

Vlada Srbije i "Etihad ervejz" će obezediti po 100 miliona dolara za "Er Srbiju".

Srpska aviokompanija sa "Etihadom" kao strateškim partnerom imaće flotu od 10 novih "Erbasovih" aviona. "Er Srbija" će imati i linijsko održavanje aviona.

"Etihad", najbrže rastuća aviokompanija u svetu, osnovana je 2003. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Suvlasnik je aviokompanija "Er Berlin", "Er Sejšeli", "Virdžin Australija" i "Er Lingus", a u toku je preuzimanje i manjinskog udela u indijskom "Džet ervejzu".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedva čekaju prvi let "Er Srbije"

Izvor: B92, 10.Okt.2013

Beograd -- Desetoro članova kabinskog osoblja "Er Srbije" završilo je obuku u "Etihadovoj" akademiji i biće članovi posade na prvom letu za Abu Dabi, pišu "Novosti"...Srpska nacionalna avio-kompanija, pod novim imenom "Er Srbija", zvanično počinje sa radom 25. oktobra, kada će u Beogradu biti...

Nastavak na B92...

Er Srbija po planu, puna primena sporazuma od 1. januara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2013, 12:42

Formiranje nove nacionalne aviokompanije Er Srbija, koja će 26. oktobra imati prvi let na liniji Beograd-Abu Dabi, odvija se po planu, izjavio je danas Tanjugu pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović i dodao da će sporazum o strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom u potpunosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.