Predsednik opštine odbio platu koja mu pripada?!

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik opštine odbio platu koja mu pripada?!

Tračak nade da ima poštenih (ili bar skromnih) političara u Srbiji! Dosadašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović odbio je da koristi pravo na funkcionersku platu u trajanju od šest meseci, koja mu zakonski pripada po okončanju mandata na čelu opštine.

"Sramota me da primam platu iz opštinskog budžeta, a da je nisam zaradio, posebno sada kada se smanjuju penzije i plate u javnom sektoru" (Foto: Ilustracija)

 

Vlada Srbije je početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oktobra uvela privremene mere u opštini Lučani, a Sretenoviću 31. oktobra prestaje funkcija predsednika. Međutim, po zakonu istu platu prima još šest meseci.

 

Kako je Sretenović izjavio za agenciju Beta, obavestio je Privremeni organ opštine da ne želi da prima tu platu i da će se vratiti u proizvodnju, gde je radio kao diplomirani  inženjer mašinstva.

 

"Sutra ću raskinuti ugovor o radu i radnu knjižicu odneti u Hemijsku industriju 'Milan Blagojević' gde mi miruje radni odnos, a u ponedeljak ću se pojaviti na radnom mestu gde sam proveo više od 30 godina", rekao je odlazeći predsednik opštine.

 

Sretenović je objasnio da ga je sramota da prima platu iz opštinskog budžeta, a da je nije zaradio, "posebno sada kada se smanjuju penzije i plate u javnom sektoru".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA, DOBRO STE PROČITALI: Predsednik opštine Lučani odbio funkcionersku platu!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2014

Inženjer Mladomir Sretenović vratiće se u proizvodnju fabrike "Milan Blagojević, na radno mesto na kojem je proveo 30 godina..LUČANI - Dosadašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović odbio je da koristi pravo na funkcionersku platu u trajanju od šest meseci, koja mu zakonski pripada...

Nastavak na Kurir...

Lučani: Sretenović odbio da prima funkcionersku platu

Izvor: Blic, 30.Okt.2014

Doskorašnji predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović odbio je da posle smene prima funkcionersku platu u trajanju od šest meseci koja mu pripada po zakonu...Takođe, nije želeo da mu bude plaćen ni godišnji odmor koji zbog obaveza nije uspeo da koristi. Kadrovskoj komisiji je izrazio želju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.