Pozivi na uzdržanost od nasilja u Izraelu

Izvor: Blic, 09.Jul.2014, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozivi na uzdržanost od nasilja u Izraelu

Eskalacija sukoba između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze izavala je pozive na uzdržanost iz celog sveta.

Generalni sekretar UN Ban Ki- mun osudio je napade na Izrael i pozvao obe strane da da obustave svoju agresiju, preneli su izraelski mediji.

Ban je "ponovio poziv da svi učesnici pokazu maksimlanu uzdržanost i izbegnu dalje civilne žrtve i sveopštu destabilizaciju", rekao je Banov portparol.

On je dodao da Ban "osuđuje najnovije višestruke raketne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napade na Izrael iz Gaze " i da " ti nasumični napadi na civilna područja moraju prestati".

Šef arapske lige Nabil Elarabi pozvao je na hitan satanak Saveta bezvbednosti UN kako bi se preduzele mere da se nasilje zaustvi.

Britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg osudio je napade i apelovao na zatišje. " Narod Izraela ima pravo da žvi bez stalne bojazni za svoju bezbednost, narod Gaze takođe ima pravo da živi u miru, " rekao je on.

Pročitajte još Sirene šširom Izraela, ispaljeno preko 40 dalekometnih raketa Broj poginulih u Gazi raste, Izrael priprema "sve opcije"

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svet poziva na obustavu agresije

Izvor: B92, 09.Jul.2014

Tel Aviv -- Eskalacija sukoba između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze izavala je pozive na uzdržanost iz celog sveta...Generalni sekretar UN Ban Ki- mun osudio je napade na Izrael i pozvao obe strane da obustave svoju agresiju, preneli su izraelski mediji...Ban je "ponovio poziv da svi učesnici pokazu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.