Požar u Studenici pod kontrolom, ali nema odmora

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Studenici pod kontrolom, ali nema odmora

Vatrogasci su u subotu uspeli da stave pod kontrolu požar u Studenici koji je zahvatio borovu šumu nadomak zaseoka Borovci, izjavio je načelnik Uprave vatrogasno-spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije MUP-a Goran Nikolić.

On je naveo da se u subotu tokom dana usled jakog vetra vatra "prebacila" na još jedan deo šume, ali da su vatrogasci ‡ipak uspeli to da regulišu i da se vatra spušta u prizemne delove šume.

Požar u okolini manastira Studenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je u popodnevnim časovima probio u jednom delu odbrambeni prsten, izjavio je ranije danas Nikolić.

- U jednom delu se digla velika vatrena pijavica i uspela je da pređe na drugu stranu. Odmah se pristupilo pravljenju novog pojasa - rekao je Nikolić.

Vladimir Plemić iz Vatrogasno-spasilačke jedinice ističe da sve zavisi od vetra.

- Čeka nas teška noć, pokušaćemo da požar svedemo na prve linije kako bi on došao u sredinu i gde bismo uradili tu famoznu lokalizaciju -ističe Plemić.

On navodi da se nada da bi do toga moglo da dođe u toku noći, ali da svaka prognoza može biti pogrešna.

- Glavni zadatak je osnovna zaštita ljudi, da nema žrtava i povređenih, kao i sprečavanje da požar ne izađe iz bezbednosnog okvira. Danas je nekoliko puta probijao taj okvir pa smo se nekoliko sati jurili sa njim - dodaje Plemić.

Prema njegovim rečima, treba iskoristiti hladnu noć.

- Gori pet brda, ali postoje i određeni problemi. Pre svega nepoznavanje terena i gustina šume - kaže on.

- Nema odmora. Požar preti da dođe do razbuktale fazu koja bi bila opasnost i za vatrogasce - zaključuje Plemić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.