Požar na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu, 45 povređenih

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu, 45 povređenih

U požaru na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu 45 osoba je povređeno, saopštio je danas portparol službe za vanredne situacije grada Siudad del Karmen.

Portparol je naveo da nije bilo žrtva u požaru na platformi koja je deo kompleksa Abkatun-Pol-Čuk u naftom bogatom Zalivu Kompeče, gde je noćas izbio požar i od ranih jutarnjih časova osam vatrogasnih brodova se borilo sa plamenom.

Međutim, meksička državna naftna kompanije "Pemeks", na čijoj je platformi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbio požar, objavila je na Tviter nalogu da je najmanje jedna osoba poginula, a 16 povređeno, od kojih jedno lice teže, dok je oko 300 radnika bilo primorano da se evakuiše, prenela je agencija Rojters.

Prema podacima iz Američke administracije za energetske informacije, ova meksička državna kompanija konstantno beleži pad proizvodnje u svom kompleksu u Meksičkom zalivu od 1990-ih godina, do ispod 300.000 barela dnevno u 2013. godini.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Požar na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu: 45 povređenih

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2015

U požaru na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu 45 osoba je povređeno, saopštio je portparol službe za vanredne situacije grada Siudad del Karmen. Platforma pripada naftnoj kompaniji "Pemeks".

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.