Izvor: Kurir, 21.Apr.2015, 06:08 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Povrće koje je zdravije kuvano
Kuvanjem paradajza, kelja i spanaća razbija se tvrda ćelijska struktura, što olakšava apsorpciju hranjivih materija
Iako se sve više promoviše upotreba sirove hrane ili, s druge strane, minimalnog kuvanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata, ponekad je slučaj zapravo obrnut, pa je namirnicu potrebno skuvati kako bi postala zdravija. Prema nutricionistima, to je zbog toga što se kuvanjem razbija tvrda ćelijska struktura, što olakšava apsorpciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << hranjivih materija.
Ipak, nutricionista Mel Vejkman sa Univerziteta Birmingem naglašava da treba biti pažljiv s povrćem: „Skuvajte ga, ali pazite da ga ne prekuvate, jer se na taj način gube svi nutrijenti.“