Potrebna revizija Dejtonskog sporazuma

Izvor: Beta, 09.Feb.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebna revizija Dejtonskog sporazuma

ZAGREB, 9. februara 2014. (Beta) - Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izrazio je zabrinutost dešavanjima u BiH i poručio da je neophodna revizija Dejtonskog sporazuma.

"Razumem motive onih koji su, pritisnuti stanjem u kojem su se našli, izašli na ulice. Razumem njihovo razočaranje tzv. političkom elitom i očaj zbog toga što se izlaz iz situacije ne popravlja, nigde ne nazire. Golim nasiljem, pljačkom, rušenjem i paležom ništa se, ipak, neće postići", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << iz kabineta bivšeg predsednika Hrvatske.

Mesić je upozorio da je prerastanje protesta u nasilje upozorenje da se nešto mora iz korena menjati, a to je tzv. Dajtonsko ustrojstvo Bosne i Hercegovine.

"Sporazum koji smo svojevremeno svi pozdravili, jer je prekinuo krvavi rat, postao je voljom njegovih kreatora ključnom preprekom na putu pretvaranja BiH u funkcionalnu državu", ukazao je bivši hrvatski predsednik.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

''Dejtonski sporazum mora da se menja''

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izrazio je zabrinutost dešavanjima u BiH i poručio da je neophodna revizija Dejtonskog sporazuma..."Razumem motive onih koji su, pritisnuti stanjem u kojem su se našli, izašli na ulice. Razumem njihovo razočaranje tzv. političkom elitom i očaj zbog toga...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.