Potraga za telom Antonije Bilić nastavlja se sutra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2011, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za telom Antonije Bilić nastavlja se sutra

ZAGREB -

Potraga za telom nestale maloletne Antonije Bilić, koju je po svom priznanju ubio Dragan Paravinja, završena je danas poslepodne bez rezultata, saopštila je policija.

U opsežnom pretraživanju šireg područja od Oklaja do Kistanja, reke Krke i lokacija od Brljana prema hidrocentrali bile su uključene i hrvatska i slovenačka vojska. Potraga se odvija na području Šibensko-kninske županije.

Slovenačka vojska donela je uređaj sonar kojim se pretražuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reka, a vojska Hrvatske poslala je dve bespilotne letilice koje snimaju tok Krke u dužini od oko 35 kilometara.

Policija je saopštila da će potraga za Antonijom Bilić, koja je poslednji put viđena 7. juna kako stopira na mostu preko reke Čikole, biti nastavljena i sutra na istom području.

Načelnik šibensko-kninske policije Ivica Kostanić izjavio je da je današnja potraga bila otežana uslovima na terenu, jer je Krka nabujala, a vidljivost smanjena na metar.

Vrhovni sud danas je odlučio da će istrage protiv Dragana Paravinje, osumnjičenog za dva pokušaja silovanja i ubistvo maloletne Drnišanke, voditi šibenski Županijski sud.

Osim ubistva i pokušaja silovanja Antonije Bilić, protiv Paravinje je u Splitu pokrenuta istraga zbog pokušaja silovanja 25-godišnje autostoperke kod Omiša u junu 2010.

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas da se ulažu svi napori da Paravinja što pre iz BiH bude izručen Hrvatskoj.

Dragan Paravinja uhapšen je pre dva dana u Republici Srpskoj, gde se krio četiri dana, a juče je prebačen u zatvor u Istočnom Sarajevu. Osnovni sud Sokolac na osnovu centralne poternice Paravinji je odredio pritvor zbog silovanja koje je na tom području počinio 2005. godine.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravosnažno je osuđen na četiri i po godine zatvora.

On je državljanin Hrvatske i Srbije, ali ne i BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potraga za Bilićevom bez rezultata

Izvor: B92, 28.Jun.2011

Zagreb -- Potraga za telom nestale maloletne Antonije Bilić, koju je po svom priznanju ubio Dragan Paravinja, završena je za danas bez rezultata...U opsežnom pretraživanju šireg područja od Oklaja do Kistanja, reke Krke i lokacija od Brljana prema hidrocentrali bile su uključene i hrvatska i slovenačka...

Nastavak na B92...

Obustavljena opet potraga za Antonijom

Izvor: Glas javnosti, 29.Jun.2011, 07:32

ZAGREB - Potraga za nestalom tinejdžerkom Antonijom Bilić obustavljena je oko 15 časova  zbog premorenosti spasioca, ali i policijskih pasa koji danonoćno "pročešljavaju" teren od Oklaja do Kistanja, uključujući i reku Krku..."Potraga za telom Antonije nastaviće se sutra", poručila je portparol...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.