Poslat preliminarni zahtev za ekstradiciju Bojovića

Izvor: S media, 14.Feb.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslat preliminarni zahtev za ekstradiciju Bojovića

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je Španiji preliminarni zahtev za ekstradiciju Luke Bojovića i dvojice pripadnika "zemunskog klana" koji su 9. februara uhapšeni u Valensiji po poternici srpskog Interpola, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Navodeći da se upravo na španski jezik prevodi izuzetno obimna dokumentacija koja se šalje uz zatev za izručenje i broji više 1.700 strana, Homen je rekao da dokumentacija mora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da bude potpuna.

Prema Konvenciji Saveta Evrope o ekstradiciji, pošto se okrivljeni izruči državi koja je od druge tražila njegovo izručenje, on se više ne može goniti za krivična dela koja nisu bila navedena u zahtevu za izručenje, objasnio je Homen.

Pogledajte šta je Luka Bojović skrivao u Španiji (VIDEO)

Holandija neće tražiti izručenje Bojovića

Bojović i Budala ubijali po Evropi

To, kako je istakao, znači da zahtev za izručenje mora da obuhvati sva dela za koja se goni, kao i ona za koja se sumnjiči, kako bi pred našim pravosudnim ogranima mogli da odgovaraju za sva krivična dela koja su učinili, među kojma je veliki broj ubistava.

Osvrćući se na postupak koji je protiv Bojovića, Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića pokrenut u Španiji zbog posedovanja arsenala oružja, državni sekretar je istakao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal počelo pregovore sa španskim kolegama oko njihovog procesuiranja.

Tužioci treba da se dogovore na koji način i gde će biti procesuirani s obzirom da su u Srbiji optuženi za najteža krivična dela, ukazao je Homen.

Španski sud je, pre dva dana, Bojoviću, Milisavljeviću i Petriću odredio pritvor.

Prema Konvecniji o ekstradiciji Saveta Evrope, pritvor može da traje do godinu dana, a odlučivanje o ispunjenosti uslova za ekstradiciju je dvostepeno.

Prvostepenu odluku doneće španski sud pošto razmotri dokumentaciju i zahtev za izručenje, na koju okrivljeni imaju pravo žalbe, a konačnu odluku o izručenju doneće ministar pravde Španije.

"Realno do izručenja najranije može doći tek za nekoliko meseci, ali s obzirom na važnost ovog predmeta očekujem da španski pravosudni organi efikasno postupaju", naglasio je Homen.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preliminarni zahtev za ekstradiciju Bojovića

Izvor: Studio B, 14.Feb.2012

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je Španiji preliminarni zahtev za ekstradiciju Luke Bojovića i dvojice pripadnika "zemunskog klana" koji su 9. februara uhapšeni u Valensiji po poternici srpskog Interpola..Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen navodi da se upravo na španski jezik...

Nastavak na Studio B...

Španiji poslat zahtev za ekstradiciju Bojovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2012

BEOGRAD -..Ministarstvo pravde Srbije uputilo je Španiji preliminarni zahtev za ekstradiciju Luke Bojovića i dvojice pripadnika "zemunskog klana", koji su 9. februara uhapšeni u Valensiji po poternici srpskog Interpola, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen...Navodeći...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Preliminarni zahtev za ekstradiciju Bojovića

Izvor: Šumadija Press, 14.Feb.2012

Ministarstvo pravde Srbije uputilo je Španiji preliminarni zahtev za ekstradiciju Luke Bojovića i dvojice pripadnika "zemunskog klana" koji su 9. februara uhapšeni u Valensiji po poternici srpskog Interpola, izjavio je danas Tanjugu državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Nastavak na Šumadija Press...

Srbija poslala zahtjev za izručenje "Zemunaca"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2012

Ministarstvo pravosuđa Srbije,  Španiji  je uputilo preliminarni zahtjev za izručenjem nedavno uhapšenog Luke Bojovića, u Srbiji osumnjičenog za više ubistava i drugih kaznenih djela, i zajedno s njim uhapšenih  pripadnika tzv. ''zemunskog klana'' Vladimira Milisavljevića i Siniše Petrića,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Bojović i Budala u Srbiji - ugrožena bezbednost u zatvorima

Izvor: S media, 15.Feb.2012, 09:35

Ministarka pravde Snežana Malović rekla je da će sigurno situacija u zatvorima u Srbiji biti kompleksnija dolaskom Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića...Poslat preliminarni zahtev za ekstradiciju Bojovića..Pogledajte šta je Luka Bojović skrivao u Španiji (VIDEO)..Ispovest Vuka Bojovića:...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.