Poslanici vladajuće većine ignorisali Zojin zakon

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici vladajuće većine ignorisali "Zojin zakon"

Srpsku javnost neprijatno je iznenadila odluka većine poslanika u Skupštini Srbije, da ne glasaju za stavljanje 'Zojinog zakona na dnevni red zasedanja.

Poslanici vladajuće većine nemaju pravi odgovor na pitanje zašto na dnevni red nije stavljen predlog, koji bi olakšao odlazak dece obolele od retkih bolesti na lečenje u inostranstvo.

Iako su poslanici bili u sali Skupštine Srbije, većina se uzdržala od glasanja za stavljanje "Zojinog zakona" na dnevni red, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << javlja N1.

Taj zakon obavezuje lekare da, ako šest meseci ne uspeju da dijagnostifikuju bolest deteta u našoj zemlji, to moraju da urade u inostranstvu, ali i olakšava odlazak dece obolele od retkih bolesti na lečenje van granica zemlje.

Incirali su ga roditelji osmogodišnje Zoje Mirosavljević, koja je preminula od Betenove bolesti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.