Poslanici nastavljaju sa radom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2011, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici nastavljaju sa radom

BEOGRAD -

Poslanici republičkog parlamenta nastaviće danas vanrednu sednicu, prvu u ovoj godini, razmatranjem odluka o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2011.

Poslanici će razmatrati predloge odluka o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe VS i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2011. godini i o učešću pripadnika VS u multinacionalnim operacijama u 2011, koje je podnela vlada.

Pripadnici Vojske Srbije i policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će, prema predlogu Vlade Srbije, i ove godine učestvovati u multinacionalnim operacijama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Libanu, Kipru i prvi put na Bliskom istoku i u mirovnim misijama EU u Somaliji i Ugandi.

Na dnevnom redu prve skupštinske sednice u 2011. godini su i izmene Poslovnika o radu parlamenta, kojima bi trebalo da bude regulisan odnos najvišeg zakonodavnog tela i nezavisnih regulatornih tela.

Poslanici su juče, prvog radnog dana posle dvomesečne pauze u zasedanju najvišeg zakonodavnog tela, načelno razmotrili predloge akata koji predviđaju davanje garancije Srbije u korist Srpske banke za obaveze JP "Jugoimport-SDPR" i o zaduživanju Srbije kod "Sosijete Ženeral banke", uz garanciju Svetske banke.

Poslanici su juče konstatovali i ostavke ministara iz G17 plus Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici danas o učešću pripadnika VS u multinacionalnim snagama

Izvor: Blic, 22.Feb.2011

BEOGRAD - Poslanici republičkog parlamenta nastaviće danas vanrednu sednicu, prvu u ovoj godini, razmatranjem odluka o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2011. ..Poslanici će razmatrati predloge odluka o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe VS i drugih snaga odbrane...

Nastavak na Blic...

Šutanovac: Krajem februara sporazum sa EU o mirovnim misija

Izvor: EMportal, 22.Feb.2011

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac rekao je danas da će krajem februara biti potpisan sporazum sa Evropskom unijom koji će omogućiti pripadnicima Vojske Srbije učešće u mirovnim misijama koje organizuje Unija.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.