Poseta đaka ustanovama kulture u Čačku

Izvor: RTS, 18.Apr.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta đaka ustanovama kulture u Čačku

Čačanske ustanove kulture su pružile podršku projektu "I tvoj glas može biti deo rešenja" koji je realizovan pod pokroviteljstvom Akademije škola centralne Evrope (ACES). Tema: solidarnost i saradnja mladih.
Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis", Narodni muzej u Čačku i Umetnička galerija "Nadežda Petrović" bili su domaćini grupi učenika šestog, sedmog i osmog razreda Osnovne škole >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Sveti Petar Orehovec" iz istoimenog mesta u Hrvatskoj i Osnovne škole "Ivo Andrić" iz Pranjana.

Đake iz Hrvatske su pratile bibliotekarka Stojanka Lesički i nastavnica engleskog jezika Martina Sokač, a učenike škole "Ivo Andrić" direktor Zoran Pantović, zatim koordinator projekta, nastavnica hemije Dragana Babović, i školski psiholog Jelena Drmanac.
Kulturnu baštinu i prošlost čačanskog kraja predstavili su muzejski vodič Zorica Bojović, kustosi Danijel Mikić i Marija Radisavčević Raković, i bibliotekari Zavičajnog i Naučnog odeljenja Gradske biblioteke u Čačku Olivera Nedeljković, Tamara Janković i mr Marijana Matović.

Učenici su imali priliku da obiđu stalnu postavku Narodnog muzeja u Čačku, da vide slike Nadežde Petrović i da čuju o njenom velikom prijateljstvu sa istaknutim hrvatskim vajarem Ivanom Meštrovićem, da se upoznaju sa tragičnom sudbinom pesnika Disa i da posete legat Milivoja i Božidarke Filipović.
Ova saradnja gradskih ustanova je na najbolji način pokazala bogatstvo čačanskih fondova kulture tako da ujedno predstavlja i primer dobre prakse u radu sa decom školskog uzrasta i u budućim prilikama.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.