Posao za 60 mladih lekara

Izvor: RTS, 09.Jul.2013, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za 60 mladih lekara

U 40 domova zdravlja u Srbiji privremene ugovore o angažovanju dobilo je 60 mladih lekara. Oni će biti angažovani na sprovođenju skrining programa ranog otkrivanja karcinoma i edukaciji stanovništva o zdravim stilovima života.

Privremene ugovore o angažovanju dobilo je 60 mladih lekara, koji su raspoređeni u 40 domova zdravlja u Srbiji.

Lekari će biti angažovani na sprovođenju skrining programa ranog otkrivanja karcinoma i edukaciji stanovništva o zdravim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stilovima života.

Ugovore im je uručila ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović i državni sekretari u ovom ministarstvu Vladimir Đukić i Periša Simonović.

Uslovi za izbor kandidata na konkursu bili su da kandidati imaju završen Medicinski fakultet, da im je prosek ocena tokom studiranja bio preko devet, kao i da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

U pripremnoj proceduri su ugovori za još 12 lekara koji će biti raspoređeni u 11 domova zdravlja.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović naglasila je da će direktori 40 domova zdravlja dobiti "svežu krv", ali ne samo za aktivnosti skriningra karcinoma, prevencije kardiovaskularnih bolesti, dijabeta, već podizanja nivoa znanja o zdravlju građana na teritoriji na kojoj žive.

Ona je dodala da se nada da će susret mladih lekara sa starijim kolegama biti prilika da im oni prenesu sopstvena iskustva, ali i da mladi lekaru prenesu deo entuzijazma starijim kolegama od čega će najveću korist imati pacijenti.

Mlade lekare angažovalo je Ministarstvo zdravlja kroz projekat "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou - DILS" koji je finansiran iz kredita Svetske banke i traje do kraja godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posao za 60 mladih lekara

Izvor: Akter, 09.Jul.2013

Privremene ugovore o angažovanju danas je dobilo 60 mladih lekara, koji su raspoređeni u 40 domova zdravlja u Srbiji

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.