Porodica Mihaela Šumahera tuži magazin Bunte zbog netačnih informacija

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Dec.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Mihaela Šumahera tuži magazin Bunte zbog netačnih informacija

Pordica teško povrijeđenog velikog prvaka Formule 1 Mihaela Šumahera najavila je tužbu zbog objave magazina Bunte kako je sedmerostruki F1 prvak ponovo u stanju hodati.

Prije dvije godine, tačnije 29. decembra 2013. godine, slavni F1 vozač Michael Šumaher doživio je tešku nesreću na skijanju u francuskom Meribelu koja je Mihaela bacila u indukovanu komu, a povrede mozga tako su teške da se Šumi ni dan danas nije oporavio. Za njegovu porodicu, zadnje dvije godine bile >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su poput najgore noćne more.

Ove sedmice porodica Šumaher uznemirila je priča magazina Bunte, da je Mihael konačno prohodao i može podizati jednu ruku u zrak. Portparol Mihaela Šumahera, Sabine Kem, demantovala je tu priču, a Šumaheri su preko svog advokata najavili i tužbu.

Portparol demantuje pisanje magazina Bunte

“Nažalost, tvrdnje koje su iznesene u magazinu Bunte kako se Mihael ponovno može kretati nisu tačne. Takva nagađanja su neodgovorna i neistinita, Mihaelu je privatnost jako važna, ako se uzmu u obzir teške povrede koje ima. Takođe, to nažalost daje lažnu nadu mnogim uključenim ljudima,’ izjavila je portparolka.

Njemački Bild je, pak, objavio priču pod nazivom ‘prava istina’ o zdravstvenom stanju Šumahera prema kojoj on može samostalno disati i otvarati oči, te ponekad odaje dojam kako razumije okolinu, ali ne govori niti se može samostalno hraniti. Nedavno je i na društvenim mrežama osvanuo tekst kako se Šumaher probudio, te kako je svega svjestan. Objavljena je i njegova slika na kojoj je šampion vidno mršaviji i proćelav, ali se kasnije ispostavilo da se radi o fotošopu i dezinformaciji.

‘Sjećam ga se kao veselog čovjeka punog života’

“Šumaher je nakon tragične nesreće u dvije godine napravio male korake naprijed. No, pitanje je na kojem je nivou? Mihael je loše prošao. Povrede mozga su prema ljekarima bile jako ozbiljne i do sad je on jako puno propatio. Boli to što ga više ne viđamo na utrkama i uz stazu. To će još potrajati. Možda sada pomažu samo molitve,’ kaže Villi Veber u intervjuu za Express koji poput Brajtorea ne želi u posjet sedmerostrukom šampionu, već ga želi pamtiti kakav je bio u najboljim danima.

Bivši Šumaherov menadžer Veber dodao je:“Puno smo toga zajedno proživjeli i ja ga se sjećam kao veselog i punog života. Da, smatram da je alarmantno što nismo dugo ništa čuli od njegove porodice o njegovom zdravstvenom stanju. On nikad nije bježao od javnosti, a da je i bilo pomaka, siguran sam da bi njegova porodica to podijelila s nama”.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Tračak nade za Šumahera

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2015

Nemački list "BIld" objavio je da legendarni vozač Formule jedan Mihael Šumaher samostalno diše, otvara oči i povremeno odaje utisak kao da sve razume...List pod naslovom "Prava istina" iznosi detalje o zdravstvenom stanju legendarnog sedmostrukog šampiona sveta, koji se teško povredio posle pada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.