Popović: Inovacije su ogroman potencijal Srbije

Izvor: RTS, 29.Jun.2017, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Inovacije su ogroman potencijal Srbije

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović rekao je da će, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, definisati ciljeve, navodeći da to pre svega treba da budu inovacije u svim oblastima u kojima Srbija ima ogroman potencijal.
Nenad Popović je u prvoj izjavi novinarima u parlamentu nakon izbora na ministarsku funkciju, rekao da tu pre svega misli na kadrovski potencijal, mlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << IT sektor, elektrotehniku, medicinu, a posebno na poljoprivredu, što je danas najaktuelnije u svetu.

Naveo je da će Vlada Srbije sa mandatarkom, koja mnogo toga promenila dok je bila ministar državne uprave i lokalne samouprave, raditi zajedno i da će se već sutra krenuti u taj posao, a rezultati, kako je naveo, videće se kroz pola godine do godinu.
Nešto od toga, istakao je Popović, videće se i posle prvih 100 dana Vlade, ali je i naveo da su za velike projekte potrebni meseci, formiranje cilja i strategije, jer se bez toga ne može napraviti pomak.
"Moramo da obuhvatimo sve te oblasti kako bismo imali rezultate", podvukao je ministar.
To je upravo ono što sam želeo, jer se ceo živo bavim inovacijama i tehnologijama, naglasio je Popović, koji je rekao da će u tom smislu biti velike saradnje sa Rusijom, Evropom, Amerikom, Kinom, Indijom...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novi ministar Popović: Posvetiću pažnju svemu - od informacione tehnologije, do poljoprivrede

Izvor: Beta, 29.Jun.2017

Novi ministar u Vladi Srbije, bez portfelja, a zadužen za inovacije, Nenad Popović izjavio je večeras da će zajedno s premijerkom Anom Brnabić odrediti ciljeve i strategiju rada i da posvetiti pažnju "svim oblastima, od informacionih tehnologija do poljoprivrede"."Poljoprivredne inovacije su nešto...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.