Pomozite malom Draganu u borbi protiv raka bešike!

Izvor: Prva.rs, 28.Apr.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomozite malom Draganu u borbi protiv raka bešike!

Trogodišnji Dragan je do pre nekoliko meseci bio zdrav i veseo dečak, a onda su se tegobe sa mokrenjem pretvorile u dijagnozu maligni tumor na zidu mokraćnog kanala. Od tada ovaj dečak dane provodi na odeljenju onkologije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Prema mišljenju lekara, jedina šansa je operacija na prestižnoj nemačkoj klinici. Prikupljanje astronomske sume od 70.000 evra, koliko se očekuje da će koštati operacija i zračenje u inostranstvu, ujedinila >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je hiljade ljudi na društvenim mrežama. Za sada je prikupljeno 30 000 evra. Draganov tata Dejan kaže da malecki dobro podnosi hemoterapije, izuzev mučnina, ali i da je izgubio na kilaži skoro četvrtinu tela! Dragan je sa tatom od januara stalno u bolnici, a sutra počinje sa petom hemoterapijom. Majka kod kuće brine o mlađem detetu, ali ova hrabra porodica ne gubi duh. Osnovana je grupa „Draganu od srca“ koja okuplja više od 2 000 ljudi, u prodavnicama, školama, kafićima... su postavljene kutije za prikupljanje pomoći.
U četvrtak, prvog maja, sa početkom u devet časova, biće održano tradicionalno obeležavanje Prvog maja na fudbalskom igralištu kluba “Eđšeg” u Malom Iđošu. Proslava će biti obogaćena šarenim programom igara i kreativnih radionica za decu i mališane u prirodi, streljaštvom, malim fudbalom, takmičenjem u povlačenju konopca i bacanju kamena i takmičenje u spremanju najizvrsnijeg jela. U prostorijama koje pripadaju Fudbalskom klubu “Eđšeg”, biće postavljena kutija za sakupljanje dobrovoljnih priloga za lečenje trogodišnjeg Dragana. Organizatori su MZ „Mali Iđoš“ i Kancelarija za mlade iz Malog Iđoša. Desetog maja u 10 časova biće održan humanitarni turnir u fudbalu, u Avijatičarskom naselju, preko puta Majevice. Igra se na direktno ispadanje, četiri igrača plus jedna izmena. Cena učešća po ekipi je 2 000 dinara i ceo prihod od turnira namenjen je za Draganovo lečenje.
Nađa Novaković se bori za život. Dragan se bori za život. Hrabri klinci koji se ne predaju. Deca koja su podigla Srbiju na noge. Pomozite im da pobede i da udahnu život punim plućima.
Dinarski račun: 205-9011005447270-15, devizni račun 9031020609953 kod Komercijalne banke za Dragana Prnjata.
SMS broj: upišite 22 i pošaljite SMS na 3030. Cena poruke: 100 din. + PDV (važi za sve mobilne operatere u Srbiji)
Više informacija: draganprnjat

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

BUDIMO LJUDI: Pomozimo Draganu (3) da pobedi tumor! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Apr.2014

Ekipa Telegrafa apeluje na sve ljude dobre volje da uplate neophodna sredstva za lečenje trogodišnjeg Dragana Prnjata koji boluje od retkog oblika tumora bešike, a treba mu 70.000 evra za operaciju u Nemačkoj. U ovoj tužnoj priči, vreme nije na njegovoj strani

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.