Pomoć deci korisnika Narodne kuhinje

Izvor: RTS, 29.Avg.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć deci korisnika Narodne kuhinje

Crveni krst Kikinda poklonio je rančeve i školski pribor đacima prvacima - korisnicima Narodne kuhinje. Poklone je dobilo 14 mališana.

Blizanci Darko i Dušan Olah su, kao i drugi dečaci, dobili plave rančeve, dok su oni roze boje uručeni devojčicama.

Darko kaže da se raduje polasku u školu i da se tamo pišu domaći zadaci, a onda ide kući. Duško se pohvalio da zna da broji i poznaje neka slova.

Njihovi roditelji su nezaposleni i imaju još sedmoro >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dece. Praktično sva deca su odhranjena u narodnoj kuhinji.

"Dušanu i Darku bih poželela da budu dobri đaci, da završe školu i da njihova deca ne dožive ono što su oni doživeli da se hrane u Narodnoj kuhinji",  poručuje Olgica Olah, majka

blizanaca.

Aranka Felbab iz kikindskog Crvenog krsta ističe da je njihova obaveza da siromašnoj deci obezbede mnogo više od jednog toplog obroka dnevno, jer su njihove potrebe daleko šire i veće.

"Trudimo se da im tokom godine osiguramo garderobu, obuću, sredstva za higijenu, što više voća, povrća i mlečnih proizvoda, jer svesni smo da njihovi roditelji nemaju mogućnosti za to",

dodaje Felbab.

U Kikindi se iz narodnog kazana hrani 1.050 osoba, a skoro polovina tog broja su deca.

rts.kikinda@rts.rs

+381 230 439 745

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.