Pomilovanje za Džima Morisona

Izvor: Blic, 09.Nov.2010, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomilovanje za Džima Morisona

Posle više od 40 godina, Džim Morison (Jim Morrison) možda će posthumno biti oslobođen optužbe za egzibicionizam, na inicijativu guvernera Floride koji želi da skine ljagu sa pevača "Dorsa" (The Doors) pre isteka mandata.

Guverner Čarli Krist (Charlie Crist), kojem mandat ističe na kraju ove godine, podneće u decembru zahtev za pomilovanje pokojnog pevača, koji je optužen zbog ponašanja na koncertu u Majamiju 1969.

"Guverner planira zahtev za pomilovanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rok do kada mora da ga podnese je 9. decembar, pošto tog dana zaseda komisija za pomilovanje", kazao je Kristov predstavnik za štampu Kris Kejt (Chris Cate).

Pevač "Dorsa" optužen je za nedolično ponašanje, egzibicionizam, uvredu javnog morala i opijanje na javnom mestu, na koncertu koji je njegov bend održao u Majamiju 1. marta 1969. Pevač je osuđen na osam meseci zatvora. Podneo je žalbu na presudu, a nedugo zatim otputovao u Pariz, gde je umro u julu 1971. u 28. godini.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zahtev da Džim Morison bude posthumno pomilovan

Izvor: SrbijaNet.rs, 09.Nov.2010

Legendarni pevač i frontmen grupe Dors Džim Morison možda će posthumno biti oslobodjen optužbe za nepristojno ponašanje u javnosti za koje je bio optužen i osudjen pre 41 godinu. Guverner Floride Čarli Krajst planira da sledećeg meseca sudu podnese zahtev za poništenje

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Posthumno pomilovanje za Džima Morisona

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2010

Posle više od 40 godina, Džim Morison možda će posthumno biti oslobođen optužbe za egzibicionizam, na inicijativu guvernera Floride koji želi da skine ljagu sa pevača "Dorsa" pre isteka mandata.

Nastavak na Radio 021...

Morison pred posthumnom rehabilitacijom

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2010, 05:55

Legendarni pevač i frontmen grupe "Dors" Džim Morison možda će posthumno biti oslobođen optužbe za nepristojno ponašanje u javnosti za koje je bio optužen i osuđen pre 41 godinu...Guverner Floride Čarli Krajst planira da sledećeg meseca sudu podnese zahtev za poništenje presude u ovom slučaju,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.