Policija otkriva:Zašto su teroristi na brzinu seli u kombi

Izvor: B92, 18.Avg.2017, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija otkriva:Zašto su teroristi na brzinu seli u kombi

Barselona -- Osimnjičeni za terorističke napade u Španiji planirali su napad još većih razmera, ali su sprečeni u svojim planovima zbog čega su bili prinuđeni da deluju brzo

To je saopštila španska policija, prenosi AFP.

Osumnjičeni su pripremali jedan ili nekoliko napada u Barseloni, a eksplozija u jednoj kući u Alkanaru, stotinak kilometara od prestonice, je sprečila njihove planove, jer nisu više imali materijala koji im je bio potreban za izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada većih razmera, saopštila je policija u Kataloniji.

Napadi u Španiji u kojima je živote izgubilo 14 osoba planirani su iz grada Alkanara, prenosi Rojters prema informacijama policije.

Eksplozija u jednoj kući u Alkanaru u sredu uveče u kojoj je jedna osoba poginula, posledica je pokušaja da se naprave eksplozivni uređaji, saopštila je policija.

Tri osobe uhapšene za napade u Španiji su Marokanci, dok je četvrta španske nacionalnosti, a niko od njih do sad nije bio sumnjičen za terorističke aktivnosti, prenosi Rojters.

Osumnjičeni imaju između 21 i 34 godina, a policija je saopštila da još uvek nije identifikovala vozača kombija koji je u Barseloni na trgu uleteo na šetalište. Katalonska policija potvrdila je da je vozač kombija koji je usmrtio 14 osoba u Barseloni jedan od petoro terorista koje je policija usmrtila u gradu Kambrilsu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.