Pokušajte da izgovorite ime grada u Britaniji, ima 58 slova! (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Sep.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušajte da izgovorite ime grada u Britaniji, ima 58 slova! (VIDEO)

Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoh, naziv je grada u Britaniji i zvanično najduže ime jednog mjesta u Evropi.

To nije sprečilo Lijama Datona, voditelja vremenske prognoze na britanskom „Kanalu 4“, da u programu pravilno izgovori ime bez ikakvih problema.

Lijam je kasnije priznao da je imao tremu prije emisije, jer nije bio siguran da će uspijeti da izgovori pravilno.

Kaže da je bio veoma nervozan, ali da se dobro uvježbao i sve je prošlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << „kao po loju“.

Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoh inače znači: „Crkva svete Marije u dolini bijelih kestenova kod brzog vira crkve sv. Tisilija sa crvenom pećinom“.

Sa 58 slova (51 po velškim lingvistima) Lanferpulgvingilgogerihverndrobulandisiliogogogoh je najduži naziv jednog mjesta u Evropi i drugi najduži u svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.