Pojedina sela bez struje do proleća

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojedina sela bez struje do proleća

Sneg i led je u knjaževačkim selima napravio veliku štetu, a zbog oštećenja dalekovoda neka mesta neće imati struju do proleća, kažu u opštini Knjaževac.

Zbog leda koji je prethodnih nedelja okovao istok Srbije knjaževačka sela bila su danima bez struje. Na agregatima je i dalje šest sela, među kojima i ona koja se struji mogu nadati tek na proleće.

Ledena kiša i jak vetar su, osim na dalekovodima, pričinili štetu i na voćnjacima, ali i na tri hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hektara šuma, koje neće moći da se oporave.

Tek posto su se sneg i led istopili prava razmera katastrofe koja je pogodila sela u opstini Knjaževac postala je vidljiva. Više od 3000 hektara šuma ledeni pokrivač potpuno je desetkovao, a uništeno je i 500 hektara voćnjaka.

Dragisi Stoiljkoviću iz sela Vlaško Polje nevreme je polomilo apsolutno sve višegodisnje zasade višanja i šljiva.

Prve procene štete koje je napravilo nevreme u selima knjaževačke opštine su alarmantne.

Međutim na ovo tek treba dodati štetu koju su pretrpele šume, ali i energetska mreža tako da su, kažu u opštini Knjaževac, posledice nevremena najblaže rečeno katastrofalne.

Iako je nevreme pogodilo ovaj kraj Srbije jos krajem novembra, selo Vlaško Polje jedno je od ukupno šest sela u opštini Knjaževac koja još uvek nemaju struju, već se električnom energijom snabdevaju pomoću agregata.

I dok ekipe Elektrotimoka svakodnevno pokušavaju da poprave kvarove kako bi struja stigla do svakog potrošača, u opštini Knjažavac kažu da je na nekim dalekovodima šteta toliko velika da struje u par sela neće sigurno biti do proleća.

Više o tome pogledajte u našem prilogu ispod:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.