Pojačana kontrola rada turističkih agencija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2011, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačana kontrola rada turističkih agencija

BEOGRAD -

U Srbiji je pojačana inspekcijska kontrola rada turističkih agencija da se ne bi ponovile situacije da turisti ostanu bez smeštaja zbog neplaćenih računa i ne sklopljenih ugovora agencija sa hotelijerima, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

On je novinarima kazao da se proverava da li turističke agencije imaju adekvatne polise, stručne kadrove kao i da li imaju zaključene ugovore sa stranim agencijama.

"Da se ne bi ponovile prošlogodišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situacije, u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija (JUTA) i drugim udruženjima turističkih agencija pratiće se i lista putnika koji se javljaju sa žalbama i onih koji redovno čak i nekada na nekorektan način iznude od agencije povraćaj sredstava", kazao je Petković.

On je naglasio da građani kada se odlučuju za agenciju treba dobro da se upoznaju sa uslovima putovanja i da se raspitaju kod više agencija, a mogu i na internet sajtu Agencije za privredne registre da provere u kakvom finansijskom stanju je neka agencija završila prošlu godinu.

"Turističke agencije koje su sa velikim gubitkom, minusom ili čak nisu imale poslovanje prošle godine treba zameniti nekom drugom agencijom koja je dobro ili solidno poslovala", kazao je državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

Petković je dodao i da je u prvom kvartalu 2011. godine turistička inspekcija obavila 5.345 kontrola i pokrenula 1.261 prijava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Pojačana kontrola rada turističkih agencija

Izvor: Capital.ba, 02.Apr.2011

BEOGRAD, U Srbiji je pojačana inspekcijska kontrola rada turističkih agencija da se ne bi ponovile situacije da turisti ostanu bez smještaja zbog neplaćenih računa i ne sklopljenih ugovora agencija sa hotelijerima, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković. On je novinarima kazao da...

Nastavak na Capital.ba...

Pojačana kontrola rada turističkih agencija

Izvor: Beta, 02.Apr.2011

BEOGRAD, 2. aprila 2011. (Beta) - U Srbiji je pojačana inspekcijska kontrola rada turističkih agencija da se ne bi ponovile situacije da turisti ostanu bez smeštaja zbog neplaćenih računa i nesklopljenih ugovora agencija sa hotelijerima, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković...On...

Nastavak na Beta...

Turističke agencije pod povećalom

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Apr.2011

BEOGRAD - Da se ne bi ponovile prošlogodišnje situacije u turističkoj sezoni, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Goran Petković, uputio je nekoliko saveta onima koji nameravaju da koriste usluge turističkih agencija.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Inspekcija pojačala kontrolu turističkih agencija

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2011, 07:08

BEOGRAD - U Srbiji je pojačana inspekcijska kontrola rada turističkih agencija da se ne bi ponovile situacije da turisti ostanu bez smeštaja zbog neplaćenih računa i nesklopljenih ugovora agencija sa hotelijerima, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković...On je novinarima kazao da...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.