Pojačan saobraćaj prema turističkim centrima

Izvor: RTS, 06.Jul.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj prema turističkim centrima

Očekuje se pojačan saobraćaj na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj, na putevima prvog reda ka Crnoj Gori, kao i na svim ostalim pravcima koji vode ka domaćim turističkim mestima planinama, jezerima i banjama. Na granicama se čeka do pola sata.
Saobraćaj na delu magistralnog puta između Mojkovca i Bjelog Polja u mestu "Slijepač most" uspostavljen je u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelju veče, a trenutno se obavlja samo jednom trakom, pa se vozila naizmenično propuštaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.Na vozače se apeluje da na ovom delu puta voze oprezno i strogo poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Na naplatnim rampama, pored pojačanog saobraćaja i većeg protoka vozila, nema dužih zadržavanja, ali se vozačima savetuje da pripreme tačan iznos za naplatu putarine kako bi se ubrzao protok.
Prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima kreću se u intervalima do 30 minuta.
Radna nedelja počinje uobičajeno sa nešto većim brojem vozila na prilazima većih gradova.
U Srbiji se očekuje pojačan saobraćaj na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj, na putevima prvog reda ka Crnoj Gori, kao i na svim ostalim pravcima koji vode ka domaćim turističkim mestima planinama, jezerima i banjama.
Vozačima se savetuje da za duža putovanja koriste rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, da prave češće pauze, uz konzumiranje svežavajućih napitaka, posebno ukoliko putuju u najtoplijem delu dana.
U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, AMSS počeo je sa sprovođenjem akcije posvećene ratnim i mirnodopskim vojnim invalidima i civilnim invalidima rata.
U narednih godinu dana, koliko će trajati akcija, 17.000 vojnih i civilnih invalida rata u zemlji, imaće pravo na besplatan tehnički pregled u okviru mreže AMSS, uz polisu AMS Osiguranja od autoodgovornosti.
Oni će imati pravo i na 50 odsto popusta na kupovinu Super članskog paketa AMSS, kojim ostvaruju besplatne usluge i velike uštede na putevima Srbije i kontinentalne Evrope, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kolovozi suvi, vidljivost dobra

Izvor: Akter, 06.Jul.2015

Saobračaj se u većem delu Srbije odvija po suvim kolovozima i iz dobru vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savet Srbije (AMSS)..S obzirom na turističku sezonu očekujese pojačan saobraćaj na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj, na putevima prvog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.