Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogođen vojnik kod kanadskog parlamenta

Jedan kanadski vojnik pogođen je iz vatrenog oružja u glavnom gradu Otavi, a napadač je otrčao prema obližnjoj zgradi nacionalnog parlamenta, gde se čulo još pucnjeva, izjavili su očevici.

Zgrada parlamenta je zatvorena, a policija i taktički timovi stigli su na lice mesta.

Mediji su preneli da je kanadski premijer Stiven Harper bezbedan i da je napustio oblast u kojoj se nalazi parlament.

Pucnjava se desila dva dana nakon što je čovek koji je prešao na islam automobilom udario dvojicu kanadskih vojnika nedaleko od Montreala. Jedan vojnik kasnije je umro od zadobijenih povreda.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upucan vojnik u centru Otave, pucnji i u parlamentu

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

Nepoznati napadač ispalio je danas najmanje jedan hitac iz vatrenog oružja u vojnika koji je čuvao stražu ispred spomenika žrtvama rata u centru Otave, a potom je ušao u kompleks kanadskog parlamenta, gde su se takođe začuli pucnji, nakon čega je zgradu opkolila policija, preneli su kanadski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.