Pogledajte: Golim grudima po Vatikanu!

Izvor: Mondo, 25.Dec.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte: Golim grudima po Vatikanu!

Jedna Ukrajinka, pripadnica femenističke grupe "Femen", utrčala je golih grudi na Trg Svetog Petra u Vatikanu i pokušala da otme kip bebe Isusa koji je postavljen povodom božićnih praznika.

Foto: AP

Na njenom telu crnim slovima bila je ispisana poruka “Bog je žena”, a incident je napravila kako bi izrazila nezadovljstvo zbog “uticaja crkve” na odluku žena o slobodnom abortusu.

Devojku je privela italijanska policija.



Incident se dogodio u ranim prepodnevnim satima nakon što je Papa Franja je uputio traidicionalnu poruku “Urbit et orbi”.

Na Trgu je u tom trenutku bilo dosta ljudi.

Feministkinje su ovakve akcije u Vatikanu organizovale više puta.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VIDEO: Polugola u Vatikanu pokušala da ukrade kip Isusa

Izvor: Radio 021, 25.Dec.2014

Jedna Ukrajinka, pripadnica femenističke grupe "Femen", utrčala je golih grudi na Trg Svetog Petra u Vatikanu i pokušala da otme kip bebe Isusa koji je postavljen povodom božićnih praznika...Na njenom telu crnim slovima bila je ispisana poruka "Bog je žena", a incident je napravila kako bi izrazila...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.